Hyasintit, niiden hoito-ohjeet ja kuinka saada ne elämään joulun jälkeenkin

Hyasintit, niiden hoito-ohjeet ja kuinka saada ne elämään joulun jälkeenkin

Hyasintit ovat monelle ehdoton asia joulun luomisessa. Ne levittävät ihastuttavaa tuoksua ja ovat helppohoitoisia, sillä ne seisovat sipulin päällä, joka antaa niille ravinteita ja kosteutta. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä, joista yleisimmät ovat valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen.

Istuta hyasintit ryhmiin

Hyasintit ovat kauniita istutettuina ryhmiin muiden kasvien ja kukkien, kuten mehiruusukkeen tai minijoulutähden kanssa. Koristele sammalella, rusetilla, tontulla tai tähdellä. Kastele aina, kun maaperä kuivuu sipulin ympärillä.

Voit myös asettaa hyasintit hyasinttimaljakkoon. Ota pois kaikki multa ja huuhtele sipuli varoen samalla juuria. Täytä maljakko vedellä, jotta juuret pääsevät alas.

Hyasintti ikkunalla

Miksipä et sijoittaisi hyasintteja roikkumaan ikkunan eteen? Kääri juuripaakku (jonka olet ensiksi kastellut) sammaleeseen ja sido pitävästi vahvalla narulla. Ripusta hyasintit eri korkeuksille. Kastele sammalta muutaman kerran viikossa pitääksesi sen raikkaana.

Hoito ja talvehtiminen

Vaihda asetelmaan uusi hyasintti kuihtuneen tilalle. Mikäli haluat, voit myös säästää sipulit joulun jälkeen ottamalla ne sivuun, katkaisemalla kukkien varret ja antamalla lehtien lakastua. Lopeta kastelu sekä säilytä pimeässä ja kuivassa. Kevään tullessa istuta ulos puutarhaan.

Löydät ihastuttavat hyasinttimme sekä hyasinttiasetelmamme laseissa, kulhoissa ja ruukuissa Joulukasvit-valikosta.