Palmuvehka – joka paikan viherkasvi

Palmuvehka – joka paikan viherkasvi

Palmuvehka on tuttu näky niin kodeissa kuin koulujen ikkunalaudoilla, ja syynä on sen helppohoitoisuus. Palmuvehkalla on tummanvihreät, kiiltävät parilehdykkäiset lehdet, ja se on niin kestävä, että sitä on lähes mahdotonta saada hengiltä. Vaikka sen unohtaisi pimeään nurkkaan tai kastelu jäisi kuukaudeksi, se sinnittelee hengissä. Toki siitä kannattaa pitää parempaa huolta. Palmuvehka eli Zamioculcas zamiifolia on kaunis viherkasvi, joka on ansainnut paikkansa kukkaikkunalla!

Palmuvehkan hoito

Palmuvehkan hoito on helppoa. Mutta vaikka se selviytyy monenlaisessa valaistuksessa ja lämpötilassa, silläkin on omat ihanneolonsa. Sijoita palmuvehka yli 15 asteen huoneenlämpöön ja kastele niukasti. Valon määrällä ei ole suurta merkitystä: kasvi viihtyy niin ikkunan ääressä kuin hämärässä huoneessakin. Lannoittamalla palmuvehkaa kesäkaudella silloin tällöin saat siitä hyvinvoivan ja hauskannäköisen seuralaisen.

Sisälle vai ulos?

Monet siirtävät kesäksi kaikki ruukkukasvinsa ulos parvekkeelle, terassille tai puutarhaan. Myös palmuvehkan voi siirtää ulos, mutta on pidettävä huolta, ettei se kastu läpimäräksi sateessa tai ole suorassa auringonpaahteessa. Paras paikka sille on varjoisa nurkkaus katoksen alla, jossa sekä valo-olosuhteet että lämpötila pysyvät kasville sopivina.

Hyvä tietää:

Palmuvehka Zamioculcas zamiifolia on peräisin itäisestä Afrikasta, ja sopivissa olosuhteissa se saattaa jopa satunnaisesti kukkia. Kasvin juurimukulat auttavat sitä selviytymään hengissä, vaikka lehdet lakastuisivat kuivuuden takia.

Lue lisää

Viherkasvit >>