Sinikataja

Sinikataja

39,99  
Talvivihanta, pystykasvuinen pensas, jossa on leveät oksat ja hiukan nuokkuvat versonpäät. Pistelevissä neulasissa on hopeanhohtoinen, sinivihreä sävy.
Juniperus chinensis 'Blue Alps' 7L
EAN 4017891291529
Korkeus 60
Sisäruukun koko 26.0
Raikas ainavihanta kasvi, sopii hyvin ruukuun pihakäytäville tai porteille. Voidaan leikata ja muotoilla. Istutettavaksi yksinään, ryhmiksi tai ruukkuihin.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Vähään tyytyväinen mutta viihtyy parhaiten hyvin ojitetussa, humuspitoisessa maassa.

Ohjeet: Upota kasvi ämpäriin vähintään puoleksi tunniksi veteen ennen istutusta. Kaiva 50-60 cm syvä kuoppa. Sekoita vanhaan multaan vähintään kolmannes uutta, kasvuturvetta tai kuorikompostia. Poista muoviruukku ja laske kasvi kuoppaan niin, että juuripaakku jää aivan ympäröivälle tasolle. Kastele säännöllisesti n. 1-3 viikon väliajoin ensimmäisellä kasvukaudella. Lannoita keväällä havukasvien erikoislannoitteella tai luonnonlannoitteella. Leikkaus rajoittuu latvan katkomiseen sopivalle korkeudelle tai kasvun hillitsemiseen. Kuivina kausina ja syksyllä kastelu on tärkeää. Havupuut menettävät vettä havujen kautta varhain keväällä kun aurinko alkaa lämmittää, eivätkä saa imettyä vettä jäätyneestä maasta. Seurauksena syntyy kuivuusvahinkoja, jotka tulkitaan usein virheellisesti talvivaurioiksi tai paleltumiksi. Voit estää haihtumista peittämällä kasvin harso- tai kuitupeitteellä.