Traakkipuut - helppohoitoinen kasvi

Traakkipuut - helppohoitoinen kasvi

Traakkipuu on helppohoitoinen kasvi. Traakkipuiden sukuun kuuluu lähes 50 eri lajia. Traakkipuut ovat kotoisin Afrikasta, mutta niitä tavataan muuallakin. Meillä traakkipuu lukeutuu suosituimpiin viherkasveihin. Viihtyessään traakkipuu tuo kotiin näyttävää vihreyttä. Sen hyvinvoinnista onkin melko helppo huolehtia. Se ei kaipaa kovin paljon valoa, ja kasteluakin vain säästeliäästi. Traakkipuu on täydellinen hoidokki niille, jotka pitävät viherkasveista, mutta eivät halua uhrata liikaa aikaa hoitotöihin.

Traakki- eli lohikäärmepuu on nimensä mukaisesti puu, ja siitä on saatavilla rungollisia kasveja, joissa lehdet harottavat ruusukkeena kapean rungon päässä, sekä pieniä taimia, joissa on vasta lehtiruusuke.

Saatavilla olevat traakkipuut

Traakkipuita on useita lajeja ja lajikkeita, joista osa kasvaa suuriksi puiksi ja toiset mahtuvat pienikasvuisina olohuoneen pöydälle. Kukkakaupoissa näkee useimmin reunustraakkipuita ja supputraakkipuita, mutta lajeja on monia muitakin. Jos klassinen vihreä miellyttää, ikkunalaudalle sopii vaikkapa tuoksutraakkipuu. Jos taas pidät kaksivärisistä lehdistä – valkovihreistä, keltavihreistä tai punavihreistä – voivat ruokotraakkipuu, sirotraakkipuu tai jopa traakkipuun sukulainen verililjapuu olla hyviä vaihtoehtoja.

Traakkipuun hoito

Kaikkien traakkipuiden hoitovaatimukset ovat suunnilleen samat, ja lajien välillä on vain pientä vaihtelua. Kysy myymälästä, mitkä ovat valitsemasi kasvin erityistarpeet.

Yleissääntönä voidaan sanoa, että traakkipuun ympäristön lämpötilan tulisi olla yli 15 astetta. Kasvia on kasteltava melko niukasti, lannoitettava kesällä säännöllisesti ja varjeltava suoralta auringonpaisteelta. Vaalealehtiset lajikkeet kaipaavat enemmän valoa kuin tummat. Näillä ohjeilla saat pitkäikäisen traakkipuun

Hyvä tietää:

Traakkipuuta voidaan varovasti latvoa, jotta siitä saadaan halutun muotoinen. Latvapistokkaista voidaan myös juurruttaa uusia taimia. Traakkipuiden lajivalikoima myymälöissä vaihtelee. Tutustu lajeihin ja lajikkeisiin osoitteessa: Viherkasvit >>

Lue lisää:

Muita viherkasveja