Villiviini

Villiviini

14,99  
Voimakaskasvuinen köynnös, jossa suuret viisilehdykkäiset lehdet. Kiipeilee ilman imukärhiä. Tarvitsee tuen jota pitkin kasvaa. Täydessä auringossa karmiininpunainen syysväri.
Parthenocissus vitacea 2L
EAN 8714339026236
Korkeus 70
Leveys 50
Sisäruukun koko 17 cm
Voimakas ja nopeakasvuinen köynnös, joksa kasvaa imukärhien avulla. Vähään tyytyvä, kestää kuivuutta. Hieno aitojen ja muurien koriste. Kiipeää mielellään jotakin taustaa vasten. Paras köynnöskasvi riippumaan alaspäin muureilta ja aidoilta. Sitkeä.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Lannoitetaan täys- tai luonnonlannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden jälkeen.

Aseta kasvi vesiämpäriin ennen istutusta, jotta se kastuu täysin. Kaiva noin 60 cm syvä ja leveä kuoppa, kaada siihen vähintään kolmannes uutta multaa ja loput vanhaa multaa. Etäisyys seinästä vähintään 50 cm, jos kasvi kiipeää seinää vasten. Liian lähellä seinää maa on liian kuivaa. Irrota kasvi ruukusta ja laske kuoppaan. Täytä kuoppa multaseoksella, painele varovasti käsin. Kastele runsaasti. Anna kasville tukea esim. säleiköstä. Leikkaus ja jatkohoito. Vain kevyt kuolleiden tai katkenneiden oksien karsinta. Jos kasvi alkaa kasvaa liian suureksi, sitä voi harventaa tai leikata jopa alas jotta sen kasvu alkaisi uudelleen. Lannoitetaan täys- tai luonnonlannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden jälkeen.