10 vihreää lahjavinkkiä

10 vihreää lahjavinkkiä

Lahjojen antaminen on aina mukavaa – jouluna, syntymäpäivänä, isän- tai äitienpäivänä tai muuten vain, kun haluat hemmotella läheistäsi. Meillä on aina valikoimassa kasveja, jotka sopivat lahjaksi. Tässä kymmenen parasta vihreää lahjavinkkiämme.

1. Bonsai

Bonsai

Kääpiökokoinen tai bonsaita muistuttava huonekasvi, kuten varjoviikuna (jota on saatavilla kolmea kokoa), on oivallinen lahja ihmiselle, joka kaipaa helppohoitoista mutta näyttävää viherkasvia. Matalat ja paksurunkoiset varjoviikunat näyttävät hämmästyttävästi pikkuruisilta puilta.

Tutustu valikoimaamme: Bonsait
Lisäksi tarvitaan: Kaunis suojaruukku ja koristekiviä.

2. Omaperäinen orkidea

Omaperäinen orkidea

Ei ihme, että orkideat ovat suosituimpia kukkiamme. Orkideoiden joukossa on kuitenkin joitakin erikoislaatuisen upeita lajikkeita, jotka sopivat lahjaksi omaperäisyyttä arvostavalle. Juhlavia vaihtoehtoja ovat kirkkaansininen ’Royal Blue’ -perhoskämmekkä, jännittävä ’Wild White’ -hybridi ja valloittava ’Firebird’-puikkokämmekkä.

Tutustu valikoimaamme: Orkideat
Lisäksi tarvitaan: Orkidearuukku (esimerkiksi lasinen) ja orkideamultaa.


3. Kärpäsloukku

Kärpäsloukku

Ikioma lihansyöjäkasvi ikkunalaudalle väijymään – loistava lahjaidea sellaiselle, joka ei ehkä muutoin ole kasveista kiinnostunut. Kärpäsloukku näyttävine ”leukoineen” on todella eriskummallinen viherkasvi, ja se oikeasti pyydystää itse kärpäsiä! Super Mario Bros-peliä pelanneet tunnistavat varmasti vihreissä Warp-putkissa vaanivat piraijakasvit kärpäsloukuiksi.

Lue lisää: Lihansyöjäkasvit
Lisäksi tarvitaan: Muita sopivasti pelottavan näköisiä kasveja – miten olisi vaikkapa hyvin piikikäs kaktus?

4. Kaktuksen näköinen tyräkki

Kaktus som present

Tyräkit eivät itse asiassa ole kasvitieteellisesti kaktuksia, mutta kirkkaanvihreinä ja piikkisinä ne näyttävät juuri siltä, miltä kaktuksen oletetaan näyttävän. Kaktusten suosio kasvaa, ja sekä kaktukset että tyräkit ovatkin mainio lahjaidea trendejä seuraavalle vihersisustajalle.
Lahjaksi sopivia kaktuksia ovat hiuskorallikaktus ja pallokaktus.

Tutustu valikoimaamme: Kaktukset
Lisäksi tarvitaan: Kaunis ruukku

5. Kilpipiilea

Kilpipiilea

Kilpipiilea on viime vuosien ehdottomasti trendikkäin viherkasvi. Se on vanha klassikko, joka on noussut uudelleen muotiin. Silti sitä voi olla vaikea löytää. Plantagenilla myydään kilpipiileaa (joka on toki ajoittain loppuunmyyty suosionsa takia), ja se onkin toivelahja viherkasvien ystävälle.

Lisätietoja: Kasviopas: Kilpipiilea
Lisäksi tarvitaan: Muita viherkasveja kilpipiilean kaveriksi


6. Aloe vera

Aloe vera som present

Aloe vera on erittäin helppohoitoinen mehikasvi, jolla on paksut, näyttävät lehdet. Aloe vera on kaunis viherkasvi, mutta se on myös pisimpään käytettyjä lääkekasveja ihmiskunnan historiassa. Jo muinaisessa Egyptissä sitä suosittiin terveyden- ja kauneudenhoidossa – siis huippulahja läheiselle, jolle toivot pitkää ikää ja terveyttä!

Lue lisää: Lisätietoja aloe verasta
Lisäksi tarvitaan: Parasta multaseostamme eli Premium-kukkamultaa.


7. Valmis tomaattien, chilien tai muiden vihannesten kylvösetti

Odlingskit som present

Kylvösetissä on kaikki, mitä tarvitaan taimien esikasvattamiseen jo kevättalvella. Pakkaus sisältää siemenet, mullan ja kannellisen kylvöastian, joka toimii pikkuruisena kasvihuoneena vaikkapa keittiön työtasolla. Siten kylvös voidaan tehdä riittävän aikaisin. Keväällä taimet istutetaan ulos ruukkuun tai lavakaulukseen. Mainio lahjaidea jollekulle, joka haluaa kasvattaa taimia itse pienessä tilassa ja nautiskella syksyllä omasta sadosta.

Tutustu valikoimaamme: Kaikki mitä tarvitaan omien taimien kasvatukseen
Lisäksi tarvitaan: Kasvivalaisin, jotta viljely onnistuisi myös pimeinä talvikuukausina.

8. Pikkuruinen palmu

Pikkuruinen palmu

Palmujen ei tarvitse olla suurensuuria – alle kymmensenttinen vuoripalmun taimikin on sievä vihreä sisustusyksityiskohta, joka mahtuu vaikkapa kirjahyllyn reunalle. Ilahduttava tuliainen ahtaasti asuvalle!

Tutustu valikoimaamme: Pikkuruisimmat viherkasvimme
Lisäksi tarvitaan: Pieni ruukku laajasta valikoimastamme: Alle 10 cm:n ruukut

9. Kirjohuisku ’Primera’

Kirjohuisku ’Primera’

Huiskuananaksiin kuuluva kukkiva huonekasvi on viehättävä erikoisuus. Upeat kirjavat lehdet ja komea vaaleanpunainen kukka tekevät vaikutuksen. Lisäksi kasvi on helppohoitoinen! Kirjohuisku sopii lahjaksi värikkäälle persoonalle.

Tutustu valikoimaamme: Kaikki kukkivat huonekasvit
Lisäksi tarvitaan: Ruukku – sadoittain erivärisiä ja eri materiaaleista valmistettuja ruukkuja.

10. Oma oliivipuu

Oma oliivipuu

Oliivipuu eli öljypuu tuo aina mieleen Välimeren auringon. Oliivipuu vaatii huolellista hoitoa sekä paljon auringonpaistetta ja lämpöä, mutta se voi ajan myötä tuottaa oliiveja täällä Pohjolassakin. Oliivipuuta ja muita Välimeren kasveja ei aina ole saatavilla myymälöissä – kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään myymälään ja tarkistaa valikoima.

Lue lisää: Välimeren kasvien hoito-ohjeita ja -vinkkejä
Lisäksi tarvitaan: Välimerenmultaa

Alla on tuotteita, joihin olemme näissä lahjavinkeissä viitanneet (ota kuitenkin huomioon, että valikoima voi vaihdella myymälän ja vuodenajan mukaan). Kokeile tänä vuonna antaa ystävällesi vihreä lahja!