Alppikärhö

Alppikärhö

14,99  
Köynnöskasvi runsain kellomaisin, sinivioletin kukin. Kukkii usein myös syksyllä. Edistä uuskasvua leikkaamalla pois kuolleet tai vahingoittuneet oksat. Leikkausryhmä 1.
Clematis alpina 2L
Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Heinäkuu
EAN 8714339014134
Korkeus 70
Sisäruukun koko 17.0
Valtavan kokoinen, runsaasti kukkiva ja pensasmainen kärhö. Erittäin sitkeä ja tukeva lajike. Soveltuu hyvin säleikköön talon seinää, pylväitä tai puita vasten tai pensaaksi. (Tarvitsee tällöin tuen).

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa .

Vaatii tasaisen kostean maan. Kasteltava säännöllisesti 2 ensimmäisen kauden ajan istutuksen jälkeen. Ei saa kuivua. Lannoita ruusumullalla tai kanankakkakompostilla aikaisin kesällä.

Ohjeet: Laske kärhö vesiämpäriin ennen istutusta. Kaiva noin 60 cm syvä ja leveä kuoppa, kaada siihen vähintään kolmannes uutta multaa. Käytä mieluusti ruusumultaa ja kanankakkakompostia. Kärhölle käy hyvin myös luujauho. Istuta väh. 50 cm päähän talon seinästä, jos haluat sen kasvavan seinää pitkin. Poista muoviruukku ja aseta juuripaakku hiukan syvemmälle kuin se oli ruukussa, n. 10 cm syvyyteen. Täytä kuoppa multaseoksella, painele varovasti käsin. Kastele runsaasti. Varhainen istutus: Leikkaa noin 20 cm korkeuteen heti istutuksen jälkeen. Anna kasville kiipeilyalusta, esim. säleikkö. Monet kärhöt voi istuttaa myös syviin suuriin ruukkuihin. Levitä pohjalle kerros lecasoraa ja peitä kerros maanpeittokankaalla tai vastaavalla . Täytä ruukku ravinteikkaalla mullalla, mielellään ruusumullalla ja kanankakkakompostilla. Senkin sekaan voit kernaasti lisätä lecasoraa. Istuta 10 cm syvyyteen ruukun reunasta lukien. Leikkaus ja jatkohoito. Leikkaus kärhön tyypin mukaan. Ryhmä 1: Kukkii edellisvuotisiin varsiin. Pääkukinta keväällä/alkukesällä. Useimmiten vain kuolleet tai heikot oksat tarvitsee poistaa heti kukinnan jälkeen. Voidaan uudistaa voimakkaalla leikkauksella tai ottamalla 1/3 kasvista kolmen vuoden kuluessa. Ryhmä 2: Kukkii ensin edellisvuoden ja myöhemmin saman vuoden versoissa. Tämä pätee aikaisin kukkiviin suurikukkaisiin lajikkeisiin. Pakkasten jälkeen poistetaan kuolleet ja heikot oksat ja loput leikataan muutamaan selkeään ja vahvaan nuppuun saakka. Hallan ja voimakkaan leikkauksen jälkeen kärhö kukkii vain myöhään saman vuoden versoihin, yleensä pienemmin eikä niin täyteläisin kukin. Ryhmä 3: Kukkii uusissa versoissa juhannuksesta eteenpäin. Leikataan alas talvella.