02270 |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Hippeastrum x hortorum

Amaryllis vahattu

Ympärysmitta 30 cm, Useita värejä

1799

Tätä tuotetta löytyy monta erilaista ja myynnissä oleva vaihtoehto vaihtelee kauden ja saatavuuden mukaan. Tähän perustuen, osaava henkilökuntamme valitsee mikä tuote tullaan lähettämään sinulle.

Ei sesongissa
Myyntiaika: Marraskuu - Joulukuu
Osta myymälästä: Porvoo
Säljs ej i denna butik
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Niukka
Ihana amaryllis, jonka sipuli on vahattu. Kaunis pöytäkoristeena, ikkunalla tai ripustettuna seinälle tai kattoon. Helppohoitoinen, ei kaipaa multaa eikä kastelua.
Joulun ja koko talvikauden ihanuus! Mitä olisikaan joulu ilman amaryllistä! Amaryllis eli ritarinkukka on suosittu sipulikasvi, joka tuo kotiin ihanaa juhlatunnelmaa. Amaryllistä on saatavilla sekä sipuleineen että leikkokukkana. Saatavilla on lukemattomia väreiltään ja kuvioiltaan vaihtelevia lajikkeita. Kukka voi olla yksinkertainen tai kerrannainen. Punaisen ja valkoisen sävyt ovat yleisimpiä, mutta myös vaaleanpunaisia ja aprikoosinsävyisiä lajikkeita on paljon. Yhteistä kaikille lajikkeille ovat trumpettimaiset kukat. Amarylliksen sipulit luokitellaan yleensä sipulin koon mukaan. Mitä suurempi sipuli, sitä korkeampi laatu, useampi kukkavana ja suuremmat kukat. Jos amarylliksen halutaan kukkivan mahdollisimman pian, kannattaa valita sipuli, jossa on jo suuret nuput. Kukkavanojen ilmestymisestä kukintaan kuluu noin 2–3 viikkoa. Jos kukkavanoja ei ole vielä näkyvissä, aikaa kukintaan voi kulua 6–8 viikkoa. Amarylliksen kukintaa voi vauhdittaa sijoittamalla kasvin valoisaan ja lämpimään, kuten ikkunalaudalle lämpöpatterin yläpuolelle. Valoisassa ja lämpimässä kukinta on toisaalta myös nopeasti ohi. Jos kukinnan halutaan kestävän pidempään, amaryllis kannattaa sijoittaa viileään ja valoisaan paikkaan. Jos amaryllis istutetaan multaan, sipulista upotetaan maahan noin puolet. Kasvualustan on oltava kuohkea ja läpäisevä, mieluiten hiekkapitoinen. Sipulia aletaan kastella, kun kukkavanat alkavat kehittyä. Ruukuttamattomat eli irrallaan myytävät sipulit voidaan asettaa suoraan hiekkaan, sammaleeseen tai vesiastian päälle niin että vain juuret ulottuvat veteen. Sipuli ei saa päästä kastumaan. Yleisin virhe amarylliksen hoidossa on liikakastelu. Muista, että multaan istutettu amarylliksen sipuli ei kaipaa kastelua ennen kuin se alkaa kehittää nuppuja. Kukassa olevaa sipulia on kasteltava säännöllisesti mutta melko niukasti. Kukinnan jälkeen kukkavarret voidaan leikata pois ja kastelua lisätä hieman, jotta sipuli kasvattaisi lehdet. Jos amaryllistä kastellaan runsaasti ennen kukintaa, se kasvattaa lähinnä lehtiä, ja pahimmassa tapauksessa sipuli voi mädäntyä. Nyrkkisääntönä sanottakoon, että liian vähäinen kastelu on parempi kuin liian runsas. Amarylliksen sipuli näyttää viehättävältä lasimaljakossa. Kokeile myös vahattuja amarylliksen sipuleita. Vahatut sipulit myydään sellaisenaan, ja saatavilla on kauniita värivaihtoehtoja. Vahatussa sipulissa ei ole juuria, joten se voidaan asettaa suoraan kukka-asetelmaan pöydälle tai ikkunalle tai jopa ripustaa seinälle. Vahatut sipulit eivät kaipaa kukkiakseen vettä, multaa eivätkä lannoitetta. Niiden voi kuitenkin olettaa kukkivan vain kerran, eikä niitä yleensä voi säästää seuraavaan vuoteen.

Tätä tuotetta löytyy monta erilaista ja myynnissä oleva vaihtoehto vaihtelee kauden ja saatavuuden mukaan. Tähän perustuen, osaava henkilökuntamme valitsee mikä tuote tullaan lähettämään sinulle.

Ei sesongissa
Myyntiaika: Marraskuu - Joulukuu
Osta myymälästä: Porvoo
Säljs ej i denna butik

Hoito-ohje

Tämä amaryllis ei kaipaa kukkiakseen multaa, kastelua tai lannoitusta. Se kestää parhaiten, kun sijoitat sen valoisaan ja viileään paikkaan. Valoisassa ja lämpimässä se kuitenkin kukkii nopeammin. Kukkien aukeamiseen kuluu kolmesta kuuteen viikkoa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 516877
EAN: 7058782383555
Väri: Useita värejä
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 580 g
Sisäruukun koko Ø: 12 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc