Asteri – loppukesän suosikkikukka

Asteri – loppukesän suosikkikukka

Asterien suvussa on useita yksi- ja monivuotisia lajikkeita. Violetit, roosat tai valkoiset syysasterit ovat helppohoitoisia loppukesän kukkia. Ne sopivat hyvin ulkoistutuksiin ja näyttävät upeilta ryhmässä. Asteri kukkii kauniisti pitkälle syksyyn ja selviää jopa muutamasta hallayöstä.

Millaisessa kasvupaikassa asteri viihtyy?

Asteri viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Se kestää parhaiten viileällä paikalla. Istuta asterit ruukkuihin parvekkeelle, terassille tai portinpieleen. Voit istuttaa astereita myös kukkapenkkiin, jolloin niistä tulee monivuotisia. Seuraavana vuonna ne voivat kasvaa jopa metrin korkuisiksi. Asterin kukinta-aika pitenee huomattavasti, kun leikkaat kuihtuneet kukat säännöllisesti pois. Anna kasvualustan kuivua jonkin verran säännöllisten kastelukertojen välissä. Anna asterille säännöllisesti myös kasviravinnetta.

Asteri on muiden kasvien rinnalla upeimmillaan

Yhdistele ruukkuihin asterin seuraksi muita kasveja, kuten hopeavitjaa, hopeavillakkoa tai kaunislehtistä keijunkukkaa. Voit myös valita jokaiseen ruukkuun vain yhtä kasvilajiketta ja istuttaa asterin seuraksi ruohoa ja mehikasveja.

Asteri pöydän kaunistuksena

Matalakasvuinen asteri ruukussa sopii erinomaisesti pöydän somistukseksi. Kukat säilyvät kauniina myös maljakossa – saat upean, runsaan koristelun myöhäiskesän juhliin. Lue lisää pöydän koristelemisesta kukilla >>