Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

-30% kaikki viherkasvit tarjous on voimassa 31.10.asti. >

Rosa 'Tranquility' Austin 23cm

Austinruusu 'Tranquillity'

Ø23 cm, Valkoinen

2999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Toukokuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo
 • Veden tarve: Kohtalainen
 • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
 • Lannoitus: Kohtalainen
 • Kasvuvyöhyke: 1
 • Istutusetäisyys: 90 cm
 • Täysikasvuinen: 120 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1
 • Istutusetäisyys: 90 cm
 • Täysikasvuinen: 120 cm
 • Tuoksuva
 • Hyväksi mehiläisille
Moderni pensasruusu, jonka keltaiset nuput kehittyvät kerrotuiksi, omenan tuoksuisiksi puhtaan valkoisiksi kukiksi. Lajike on jatkuvakukintainen, lähes piikitön ja hyvin terve. Viihtyy aurinkoisessa paikassa läpäisevässä ja ravinteikkaassa maassa.
Austinruusu 'Tranquility' on moderni pensasruusu, joka myös tunnetaan nimellä Englannin ruusu. Lajikkeen on kehittänyt maailmankuulu ruusujen kehittäjä C.H. Austin. Austinruusuissa on ihana tuoksu ja ne muistuttavat vanhan ajan ihania ruusuja. Ne ovat tunnetusti terveitä ja kukkivat pitkään. 'Tranquility' on pensasmainen, pysty- ja leveäkasvuinen. Lehdistö on vaaleanvihreä, lehdet ovat hieman kiertyneet. Lopullinen korkeus ja leveys jopa 125 cm. 'Tranquility' on jatkuvakukintainen, mikä tarkoittaa, että se kukkii jatkuvasti kesästä syksyyn. Nuput ovat hieman kellertäviä, ja kukat ovat puhtaan valkoiset ja pyöreät. Lämpiminä kesäiltoina lajikkeen voimakas hedelmäinen tuoksu todella täyttää puutarhan. Austinruusu 'Tranquility' on kaunis sellaisenaan ja sopii myös istutuksiin, kernaasti sopivien perennojen seuraan. Laventeli on upea ruusun seuralainen. 'Tranquillity' viittaa mieltä rauhoittaviin puhtaan valkoisiin kukkiin.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Toukokuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo

Tähän tuotteeseen sopivat

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Austinruusut viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Austinruusut leikataan keväällä, kun koivun lehti on hiirenkorvalla, jolloin kovien yöpakkasten vaara vähenee. Leikkaa varret lähes maan tasalle, mutta jätä n. viisi vartta pitemmiksi. Jätä niihin viisi silmua. Silmulla tarkoitetaan nystyrää tai nuppua. Leikkaa myös mahdolliset haaraumat. Leikkauksen jäljiltä pensaan pitää olla harva ja siinä pitää olla viisi ylöspäin suuntautunutta vartta. Leikkaa varret lievästi viistoon.

Poista jatkuvakukintaisista ruusuista nuupahtaneet kukat. Kukinta on sekä runsaampaa että voimakkaampaa, jos nuupahtaneet kukat poistetaan.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 526273
EAN: 7058782413900
Väri: Valkoinen
Leveys: 25 cm
Syvyys: 25 cm
Korkeus: 40 cm
Paino: 3,1 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Alankomaat
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc