Anemone blanda 'Blue Shades'

Balkaninvuokko 'Blue shades'

Sininen

499
Ei sesongissa
Myyntiaika: Elokuu - Marraskuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
Viehättävä lajike, jolla on tähtimäiset kukat sinisen eri sävyissä. Muodostaa mattomaisen kasvuston ja tuo keväiseen puutarhaan ihanaa tunnelmaa. Kukkii loppukeväästä ja viihtyy auringossa tai puolivarjossa.
Sinisävyiset ja viehättävän tähtimäiset kukat tekevä balkaninvuokko on ihana väripilkku keväisessä puutarhassa. Ajan myötä sen kaunokaista muistuttavat kukat voivat levitä mattomaisesti laajaksi siniseksi kasvustoksi puutarhassa. Se on kaunis yhdistettynä muihin keväällä kukkiviin sipulikukkiin, varsinkin suurempiin ja huomiota herättäviin lajeihin, kuten tulppaaneihin ja narsisseihin. Balkaninvuokko ’Blue shades’ on melko kestävä, jos se suojataan talveksi. Se viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Pitkän, pimeän ja kylmän talven jälkeen on ihanaa seurata puutarhan heräämistä kevääseen, ja varhain keväällä nousevat sipulikukat ovat nopein ja helpoin keino saada kukkapenkkiin väriä jo huhti-toukokuussa. Voit jo syksyllä valmistautua upeaan keväiseen kukkaloistoon istuttamalla kukkasipuleita ruukkuihin, kukkapenkkeihin ja pensaiden alle. Yhdistelemällä monenlaisia erivärisiä, -korkuisia ja -lajisia kukkasipuleita saat istutettua kevääksi juuri toiveidesi mukaisen kokonaisuuden.

Kasvukausi

Istutusaika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Istutusohjeet

Kukkasipuli sisältää kaiken, mitä kasvi tarvitsee talvehtimiseen ja kevään kasvuun. Istuta kukkasipulit ajoissa ennen pakkasia. Hyvä nyrkkisääntö on istuttaa ennen maan routaantumista, mutta voit aloittaa kevään kukinnan valmistelun jo elokuussa. Mitä aikaisemmin syksyllä istutat sipulit, sitä paremmin ne ehtivät juurtua ennen talvea. Sopiva istutussyvyys on noin kaksi kertaa sipulin oma korkeus. Maan on oltava kuohkeaa, eikä siinä saa olla kiviä. Kuoppaan kannattaa laittaa vähän turvetta ennen sipulin istuttamista. Sipuli kannattaa istuttaa kärki ylöspäin. Ei kuitenkaan ole vaarallista, jos sipuli päätyy kuoppaan väärin päin. Kukkasipuli pystyy yleensä kääntymään itse oikeaan suuntaan. Kaunis kokonaisuus syntyy, kun istutat monta sipulia ryhmäksi: sopiva määrä on vähintään viidestä kahdeksaan sipulia samaa lajiketta. Suuret sipulit istutetaan 12 senttimetrin välein, pienille taas riittää viidestä seitsemään senttimetrin väli. Kukkasipulit on tärkeää kastella istuttamisen jälkeen, jotta ne juurtuisivat hyvin. Jos syksy on sateinen, kastelusta ei tarvitse huolehtia. Anna kukkasipuleiden lehtien lakastua kukinnan jälkeen. Jos sipulit nostetaan maasta liian aikaisin kukinnan jälkeen, ravinteet eivät ehkä ehdi palautua lehdistä sipuliin.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 532851
EAN: 8711148239055
Väri: Sininen
Leveys: 9 cm
Syvyys: 6 cm
Korkeus: 17 cm
Paino: 74 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Plantagen
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta