02270 |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.
Bambu - näin onnistut

Bambu on monelle suomalaiselle tuttu kodin kaunistaja. Sen ainavihannat lehdet kahisevat miellyttävästi tuulessa, ja kasvi tarjoaakin kotiin hieman eksoottisempaa tunnelmaa. Monipuolinen bambu on helppo kasvattaa, ja se sopii hyvin niin parvekkeelle, terassille kuin puutarhaankin.

Bambu tarvitsee suojaisan kasvupaikan

Bambut ovat heinäkasvien ryhmä, jonka sukupuuhun kuuluu yli tuhat lajia, hybridiä ja alalajia. Maailman laajimmat bambumetsät kasvavat Aasian vuoristossa, mutta kasvia tavataan myös monessa muussa maassa ja ympäristössä.

Tiesitkö, että tämän pandojen herkun varsi on erittäin kuitupitoinen? Vartta käytetään esimerkiksi rakennusmateriaalina, polttopuuna, työkalujen ja tarveastioiden valmistuksessa sekä tekstiilien raaka-aineena. Monet tietävät myös bambupuiset neulontapuikot.

Kasvi luo kotiin ja puutarhaan itämaista tunnelmaa

Bambu viihtyy parhaiten puutarhan suojatussa paikassa, poissa suoralta auringonvalolta, vaikka se valosta pitääkin. Kasvi sopii hyvin veden ja kivien äärelle sekä japanilaisten kasvien, kuten vaahteroiden ja ainavihantien atsaleoiden, seuraksi.

Sisustuselementteinä näkee usein myös läpinäkyvään vesimaljakkoon laitettuja bambun oksia. Asetelmaa voi piristää esimerkiksi erivärisillä lasikivillä, joita voi laittaa kourallisen maljakon pohjalle.

Bambun kasvupaikka löytyy puolivarjoisasta paikasta

Bambu pitää puolivarjoisasta, lämpimästä ja suojaisasta kasvupaikasta, johon toki saa paistaa myös aurinko. Kasvi on etenkin kasvukautena janoinen, joten muista runsas kosteus. Liian märkää tai uitettua alustaa ne eivät kuitenkaan siedä, joten älä ylikastele tätä kasvia.

Bambun istuttaminen

Istuttamiseen kannattaa käyttää Plantagen-kesäkukkamultaa, jonka sekaan voi sekoittaa istutuspaikassa olevaa multaa. Muista istuttaa kasvi samaan syvyyteen kuin se oli omassa ruukussaan. Kastele reilusti istutuksen jälkeen ja sitten säännöllisesti ensimmäisen kasvukauden ajan.

Bambu talvehtii myös ulkona, kunhan sen juuriston suojaa niin, ettei se pääse jäätymään.

Istutus ruukkuun

Haluatko istuttaa bambun ruukkuun? Laita ruukun pohjalle 10 cm ruukkusoraa ja päälle Plantagen-kesäkukkamultaa. Kastele säännöllisesti kesällä. Talvehdittaminen tapahtuu pakkaselta suojassa tai maahan hautaamalla. Ruukuissa kasvatetut bambut voi myös tuoda loppusyksystä aurinkoiselle paikalle sisätiloissa.

Hoito-ohjeet

Levitä keväisin pensaiden ympärille lehmänlannasta valmistettua lannoitetta ja täydennä kesän mittaan yleislannoitteella. Kastele tarvittaessa. Suojaa bambu säkkikankaalla kevättalvella, jos se sijaitsee voimakkaassa auringonpaisteessa. Kuivahtaneet versot voi karsia keväällä, mutta muutoin bambujen leikkaustarve on vähäinen.

Lue lisää

Vuoriruokobambu >>
Kasvien suojaaminen talveksi >>

Kastelupallo

250 ml, Läpinäkyvä

449
Lue lisää

Vuoriruokobambu

Ø23 cm, Vihreä

3499
Lue lisää
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc