DIY – jouluasetelma

DIY – jouluasetelma

Tässä muutamia käteviä vinkkejä sinulle, joka haluat olla hieman luova joulun alla. Kerromme, kuinka voit yhdistellä joulukasvit ihastuttavaksi asetelmaksi.

Matala jouluasetelma näyttää upealta keittiön pöydällä tai sohvapöydällä ja tuo kukat esiin hieman paremmin. Valitse alustaksi vati tai matala kulho, joko uusi tai vanha ja laita siihen hieman multaa. Tämän jälkeen voit asettaa multaan lempikukkiasi.

Voit laittaa asetelmaan esimerkiksi 5-7 hyasintin sipulia yhdessä kimaltelevan hopeanauhan kanssa tai vaihtoehtoisesti helppohoitoisen minitulilatvan, joka saa kaverikseen mehiruusukkeen. Peitä multa vihreällä sammalella ja koristele asetelma pienillä omenilla.

Laittamalla suureen kulhoon 3-5 amaryllista aikaansaat upean ja korkean asetelman. Jotta amaryllikset seisovat vakaasti vielä kukintojen tullessa esiin, voit asettaa sipuleiden ympärille pieniä kiviä ja peittää ne sitten sammalella. Multaa ei tarvita ja mikäli osa sipuleista jää esiin, se näyttää vain hyvältä. Asetelmaan voi myös lisätä pienen paristokäyttöisen valonauhan tai muun koristeen, kuten joulukuusenpallon, linnun tai poron.

Suihkuta sammalta vedellä silloin tällöin, jotta se pysyy vihreänä ja upeana. Joulutunnelmaa nostattaaksesi voit lisätä pöydälle kaitaliinan sijasta kuusenoksan. Lisää vielä asetelmaan kynttilä tai paristokäyttöinen valonauha ja joulutunnelma on taattu.

Lue lisää: joulukasvit ja joulukoristeet