02270 |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Campanula hayl. Romantic G. 12 cm

Enkelinkello

Ø12 cm, Monivärinen

899
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Heinäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Runsas
  • Valon tarve: Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Hyväksi mehiläisille
  • Hyväksi mehiläisille
Runsaasti kukkiva kesäkukka, jolla on kerrannaiset kellokukat. Kaunis ruukuissa, parvekelaatikoissa tai kukkapenkissä. Matala ja tuuhea lajike. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Pidä multa tasaisen kosteana.
Enkelinkello on suloinen ainavihanta kasvi jolla on mätästävä kasvutapa ja pitkänomaisen sydämenmuotoiset lehdet. Kasvutapa on pysty sekä hiukan riippuva. Kesällä vihreä lehvästö peittyy täysin ylöspäin suuntautuviin, kerrannaisiin kellokukkiin. Poistamalla säännöllisesti kuihtuneita kukkia tai leikkaamalla kokonaan alas kukinnan jälkeen, kasvi saa voimia kukkiakseen vielä toistamiseen myöhemmin syksyllä. Enkelikello on upea kasvi jolle löytyy monta käyttötapaa. Sopii mainiosti maanpeitekasviksi, kivikkoon, muurien päälle, reunuskasviksi mutta myös rehevänä taimena ruukkuihin, istutuslaatikoihin, tai amppeliin. Enkelikello vaatii talvehtiakseen ulkona, leudon ilmaston ja läpäisevän kasvualustan. Aikaisin keväällä enkelikello kannattaakin pitää sisällä ruukussa ja istuttaa ulos hallanvarran jälkeen. Enkelikello sopii hyvin myös sisälle ruukkukasvina. Kauniin kukinnan lisäksi enkelikello on hyödyllinen: se houkuttelee pölyttäjähyönteisiä.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Heinäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta

Hoito-ohje

Enkelinkello viihtyy kaikenlaisilla paikoilla, auringosta puolivarjoisaan, mutta sijoitetaan mieluiten puolivarjoon, suojassa lämpimän kesän pahimmilta helteiltä. Sisällä taimi kannattaa sijoittaa hieman viileään paikkaan, mieluiten valoisalle ikkunalle. Kastellaan säännöllisesti ja multa on pidettävä tasaisesti hiukan kosteana. Ei kestä kuivuutta. Lannoita pitkäkestoisella lannoitteella tai lisää kastelulannoitetta joka kastelukerralla. Istuta ulos kun hallanvaara on ohi. Kuihtuneet kukat kannattaa nyppiä pois silloin tällöin, jotta taimi innostuisi kasvattamaan uusia nuppuja. Enkelinkello voidaan myös leikata kokonaan alas kukinnan jälkeen, jolloin se kasvattaa vähitellen uuden lehdistön ja kukat. Ulkona kukkapenkissä enkelinkello saattaa talvehtia. Tällöin on tärkeää huolehtia että että kasvualusta on hyvin salaojitettu. Vaatii talvisuojauksen.

Istutusohjeet

Istuta enkelinkello ravinteikkaaseen, läpäisevään ja kosteutta pidättävään multaan. Multaan kannattaa sekoittaa maanparannusaineksia, kuten pitkäkestoista lannoitetta. Jos taimi istutetaan ruukkuun, on tärkeää valita pohjareiällinen ruukku. Kaada ruukun pohjalle kerros ruukkusoraa ja täytä sitten ruukku multaseoksella. Istuta enkelinkello samaan syvyyteen kuin aiemmin ja tiivistä multa kevyesti. Kastele taimi lopulta huolellisesti.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 534201
EAN: 5708869344185
Väri: Monivärinen
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 30 cm
Paino: 540 g
Sisäruukun koko Ø: 12 cm
Designer: BUTTERFLY GARDEN

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc