02270 |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Euroopanmarjakuusi - näin onnistut

Euroopanmarjakuusi - näin onnistut

Taxus-sukuun kuuluva euroopanmarjakuusi on ikivihreä havukasvi, joka voi kasvaa suikertaen matalana pensaana tai kartiomaisena, korkeana puuna. Melko hidaskasvuisella ja talvenaralla euroopanmarjakuusella on kiiltävänvihreät, pehmeät neulaset, jotka sijaitsevat kampamaisesti oksissa.

Saatavilla on viehättäviä lajikkeita, joita voidaan käyttää kasviryhmissä tai yksittäiskasveina puutarhassa. Euroopanmarjakuusi kestää hyvin leikkausta, joten se sopii erinomaisesti leikattavaksi aidaksi ja ruukkukasviksi.

 • Kasvupaikka
  Euroopanmarjakuusi viihtyy niin valossa kuin varjossakin, ja se sietää hyvin ilmansaasteita. Useimmat lajikkeet kestävät myös tiesuolaa. Jotkin lajikkeet kehittyvät kauneimmiksi auringossa, kuten ’Summergold’ ja ’Farmen’.
   
 • Kasvualusta
  Euroopanmarjakuusi viihtyy parhaiten syvämultaisessa, ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Useimmat lajikkeet pitävät kalkkipitoisesta mullasta.
   
 • Veden tarve
  Euroopanmarjakuusi viihtyy parhaiten tuoreessa eli tasaisen kosteassa maassa. Erityisesti vastaistutettuja taimia on muistettava kastella.
   
 • Ravinteiden tarve
  Lannoita taimia keväällä, juhannuksen aikaan ja vielä heinäkuun lopulla. Käytä täyslannoitetta.
   
 • Leikkaaminen
  Euroopanmarjakuusi kestää voimakasta leikkausta, mutta sitä on suositeltavaa leikata vähän ja säännöllisesti, jotta se kasvaa alusta asti kauniin tuuheaksi. Paras aika euroopanmarjakuusen leikkaamiseen on keväällä ennen kasvukauden alkua tai heinä-syyskuussa. 
  Aitataimien sopiva istutusväli on 20–40 cm.

Myrkyllisyys

Euroopanmarjakuusi on ihanteellinen kasvi monessa suhteessa, mutta se on kokonaan myrkyllinen. Jos pihalla käyskentelee koiria, hevosia tai muita kotieläimiä, ei kannata istuttaa euroopanmarjakuusta niiden saataville. Ihmisille suurimman vaaran aiheuttavat houkuttelevan punaiset marjat. Kyseessä ei itse asiassa ole marja vaan siemenvaippa, joka on makea ja mehevä.

Siemenvaippa ei ole myrkyllinen, mutta sen sisällä piilee myrkyllinen siemen. Siemen ei ole niin suuri, että sitä tulisi sylkäisseeksi pois, ja siten vaikkapa lapsi saattaa syödä montakin makeaa marjaa, mikä nostaa myrkytysvaaraa entisestään.

Marjat

Onneksi on saatavilla myös sellaisia marjakuusilajikkeita, jotka eivät tee marjoja. Ne ovat hyvä valinta, jos perheessä on lapsia tai kotieläimiä. Euroopanmarjakuusen marjat ovat lintujen herkkua. Moni luulee, että marjat ovat vaarattomia, koska ne maistuvat linnuille, mutta tosiasiassa myrkylliset siemenet kulkevat sulamattomina lintujen ruoansulatuksen läpi aiheuttamatta vaaraa. Itääkseen siemenen on kuljettava linnun mahan kautta.

Marjakuusilajikkeita on valikoimamme aitakasveissa ja ikivihreissä kasveissa.

Lue lisää

Euroopanmarjakuusi >>
Aitakasvit - näin onnistut >>
Nopeakasvuinen kasviaita – viisi hyvää vaihtoehtoa >>

Kukkamulta Premium

40 L

1299
3 kpl 34,99
Lue lisää
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc