Hengitä vihreyttä tammikuussa

Hengitä vihreyttä tammikuussa

Tee vuodesta 2017 terveyden vuosi! Sisusta virkistävillä ja tyylikkäillä viherkasveilla, jotka puhdistavat myös ilmaa ja luovat harmoniaa kotiisi ja työpaikallesi.

Toivota vihreys tervetulleeksi

Persoonallisen muotoiset ja kokoiset kasvit, kuten seepra-alokasia, puistokultapalmu, lyyraviikuna, peikonlehti ja köynnösvehka ovat vuoden 2017 hittikasveja. Ne kaikki sopivat paremmin jalustalle, jakkaralle, matalalle penkille tai suoraan lattialle ikkunalaudan sijaan (ellei se ole erittäin leveä). Kauniissa ruukussa seisova kasvi on sisustuselementti, joka paitsi kaunistaa kotiasi myös puhdistaa huoneilmaa: kasvi poistaa ilmasta kemikaaleja ja hiilidioksidia ja antaa tilalle happea. Tuntemattomammat traakkipuulajikkeet, kuten reunustraakkipuu ja tuoksutraakkipuu, ovat taas suosittuja. Näillä ilmaa puhdistavilla, helppohoitoisilla kasveilla on persoonalliset lehdet.

Kevään tuoksuja ja värejä

Esikko ihastuttaa keväisen raikkaalla tuoksullaan. Istuta useita esikkoja leveään ruukkuun, niin saat upean värisen kokonaisuuden. Esikko elää pidempään matalammassa lämpötilassa. Se sopii siksi myös hallankestävään kasvihuoneeseen. Jos haluat ikkunallesi tai pöydällesi herkempää tunnelmaa, valitse suurikukkainen hortensia: sitä on saatavilla sinisenä, roosana, valkoisena ja violettina. Hortensia kukkii pidempään, jos sitä kastellaan runsaasti ja säännöllisesti. Kesän kynnyksellä sen voi myös istuttaa ulos suurempaan ruukkuun.

Keväistä raikkautta

Sää voi tuntua keväiseltä jo tammikuun aurinkoisina päivinä. Tulppaanit lisäävät kevätiloa yksinkertaisen värikkäällä olemuksellaan. Luo villi vaikutelma yhdistelemällä tulppaaneja samaan kimppuun vihreiden oksien kanssa. Valkoisella tai tummanvioletilla puolestaan saat kimpusta yhdenmukaisemman. Tulppaanit näyttävät hienoilta myös pienten maljakoiden ryhmissä; tai jos tilaa on vähän, jopa yksittäin esimerkiksi kylpyhuoneessa tai yöpöydällä.

Aloita kevätkausi kylvämällä siemenet

Vuoden siemenvalikoima on myynnissä myymälöissämme! Tule, tutustu, inspiroidu ja suunnittele ennen kuin aloitat kevään istutusprojektin.

Puutarhan rauhaa

Vaikka puutarhan ja pihan kasvit lepäävät talvella, täällä pohjoisessa talvehtivat linnut ovat täydessä työn touhussa. Auta lintuja selviämään talvesta ruokkimalla niitä ravinteikkailla, rasvapitoisilla pähkinöillä. Poista tarvittaessa lunta pensaiden ja pensasaitojen päältä, jotta niiden oksat eivät katkeile. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, on hyvä suojata talvivihannat pensaat juuttikankaalla tai harsolla, jotta pensaat eivät kuivu ja muutu ruskeiksi. Poista suoja vasta, kun maa on täysin sula.

Tutustu sisäkukkiimme >>