Hengitä vihreyttä tammikuussa

Hengitä vihreyttä tammikuussa

Tee vuodesta helppohoitoisin viherkasvien vuosi! Uusi vuosi tuo mukanaan monia raikkaita uutuuksia, ilmaa puhdistavia viherkasveja sekä suloisia minikasveja, joita voi hankkia vaikka kuinka monta.

Uutuuksiimme kuuluvat myös jättikasvit, jotka toimivat huoneen sisustuksen keskipisteenä tyylikkään huonekalun tavoin. Valikoimissamme on myös lavalaatikossa kasvatettavia vihanneksia, trendikkäitä sesonkikukkia ja paljon muuta. Tutustu vuoden uutuuksiin sekä trendikkäisiin ja helppohoitoisiin kasveihin täällä.

Kevään tuoksuja ja värejä

Ota varaslähtö kevääseen ja osta kukkasipuleita ruukussa. Hentohelmililja ja kirjopikarililja kukkivat ensimmäisten joukossa. Istuta useita kukkasipuleita samaan vatiin tai ruukkuun ja koristele sammalilla tai pienillä kivillä. Saat näyttävän asetelman, joka tuo iloa niin arkeen kuin juhlaan.

Esikko ihastuttaa keväisen raikkaalla tuoksullaan. Istuta useita esikkoja leveään ruukkuun, niin saat näyttävän värikkään asetelman. Esikko elää pidempään viileässä ja sopii siksi myös hallankestävään kasvihuoneeseen.

Jos haluat ikkunallesi tai pöydällesi herkempää tunnelmaa, valitse suurikukkainen hortensia: sitä on saatavilla sinisenä, roosana, valkoisena ja violettina. Hortensia kukkii pidempään, jos sitä kastellaan runsaasti ja säännöllisesti. Kesän kynnyksellä sen voi myös istuttaa ulos suurempaan ruukkuun.

Tulppaanit kutsuvat kevään esiin

Sää voi tuntua keväiseltä jo tammikuun aurinkoisina päivinä. Tulppaanit lisäävät kevätiloa värikkäällä olemuksellaan. Luo kontrastia yhdistelemällä tulppaaneja samaan kimppuun vihreiden oksien kanssa. Valkoisella tai tummanvioletilla saat puolestaan kimpusta hillitymmän. Tulppaanit näyttävät hienoilta myös pienten maljakoiden ryhmissä. Voit kaunistaa niillä mitä tahansa tilaa, kokeile laittaa tulppaanikimppu vaikkapa yöpöydälle.

Aloita kevätkausi kylvämällä siemenet

Tutustu vuoden siemenvalikoimaan myymälöissämme. Samalla voit tutkia kasveja lähemmin ja suunnitella kevään istutuksia sekä muita inspiroivia projekteja.

Puutarhan rauhaa

Vaikka puutarhan ja pihan kasvit lepäävät talvella, täällä pohjoisessa talvehtivat linnut ovat täydessä työn touhussa. Auta lintuja selviämään talvesta ruokkimalla niitä ravinteikkailla, rasvapitoisilla pähkinöillä. Poista tarvittaessa lunta pensaiden ja pensasaitojen päältä, jotta oksat eivät katkeile. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, on hyvä suojata talvivihannat pensaat juuttikankaalla tai harsolla, jotta pensaat eivät kuivu ja muutu ruskeiksi. Poista suoja vasta, kun maa on täysin sula.

 

 

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc