Humala

Humala

14,99  
Nopeasti kasvava köynnös, jonka naaraskasviin muodostuu keltavalkeita, käpymäisiä kukkarykelmiä. Viihtyy parhaiten puolivarjoisessa, humuspitoisessa, tasaisen kosteassa maassa.
Humulus lupulus 2L
Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Heinäkuu
EAN 8714339027738
Korkeus 70
Leveys 50
Sisäruukun koko 17.0
Vanhan ajan tunnettu ja nopeakasvuinen köynnös. Kiemurtelee ja kasvaa nopeasti, vuosikasvu 4-6 m. Naaraskasviin muodostuu keltavalkeita, käpymäisiä kukkia. Lehdet ovat tummanvihreitä ja poimuttuneita. Vaatii kiipeilytaustan. Muuten se kasvaa suureksi, raskaaksi ja leveäksi pensaaksi rinnettä pitkin. Helppohoitoinen. Istuta esim. humalasalkoon, seinää vasten tai pergolaan. Kuihtuu syksyllä ja kasvaa uudelleen seuraavana keväänä juuresta.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa ja puolivarjossa, mutta myös varjossa.

Lannoitetaan täys- tai luonnonlannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden jälkeen.

Aseta kasvi vesiämpäriin ennen istutusta, jotta se kastuu täysin. Kaiva noin 60 cm syvä ja leveä kuoppa, kaada siihen vähintään kolmannes uutta multaa ja loput vanhaa multaa. Etäisyys seinästä vähintään 50 cm, jos kasvi kiipeää seinää vasten. Liian lähellä seinää maa on liian kuivaa. Irrota kasvi ruukusta ja laske kuoppaan. Täytä kuoppa multaseoksella, painele varovasti käsin. Kastele runsaasti. Anna kasville tukea esim. säleiköstä. Leikkaus ja jatkohoito. Vain kevyt kuolleiden tai katkenneiden oksien harvennus. Jos kasvi alkaa kasvaa liian suureksi, sitä voi harventaa tai leikata jopa alas jotta sen kasvu alkaisi uudelleen. Lannoitetaan täys- tai luonnonlannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden jälkeen.