Hyasintit, niiden hoito-ohjeet ja kuinka saada ne elämään joulun jälkeenkin

Hyasintit, niiden hoito-ohjeet ja kuinka saada ne elämään joulun jälkeenkin

Hyasintit ovat monelle ehdoton juttu joulun luomisessa. Ne levittävät ihastuttavaa tuoksua ja ovat helppohoitoisia, sillä ne seisovat sipulin päällä, joka antaa niille ravinteita ja kosteutta. Hyasintteja on saatavilla useissa eri väreissä, joista yleisimmät ovat valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen.

Istuta hyasintit ryhmiin

Hyasintit ovat kauniita istutettuina ryhmiin muiden kasvien ja kukkien, kuten mehiruusukkeen tai minijoulutähden kanssa. Kokeile pyöräyttää ruukun ympärille ruskeaa paperia ja solmi somisteeksi kaunis juuttinarurusetti. Koristele sammalella, tontulla tai tähdellä, ja käytä satiininauhoja tai käpyjä - vain mielikuvitus on rajana! Muista kastella hyasintti aina, kun maaperä kuivuu sipulin ympärillä. 

Voit myös asettaa hyasintit hyasinttimaljakkoon. Ota silloin pois kaikki multa ja huuhtele sipuli varoen sen hentoja juuria. Täytä maljakko vedellä ja varmista, että juurille on tarpeeksi tilaa. 

Hyasintti ikkunalla

Miksipä et sijoittaisi hyasintteja roikkumaan ikkunan eteen? Kääri juuripaakku (jonka olet ensiksi kastellut) sammaleeseen ja sido pitävästi vahvalla narulla. Ripusta hyasintit eri korkeuksille. Kastele sammalta muutaman kerran viikossa pitääksesi sen raikkaana.

Hyasintint - hoito ja talvehtiminen

Vaihda asetelmaan uusi hyasintti kuihtuneen tilalle. Mikäli haluat, voit myös säästää sipulit joulun jälkeen ottamalla ne sivuun, katkaisemalla kukkien varret ja antamalla lehtien lakastua. Lopeta kastelu sekä säilytä pimeässä ja kuivassa. Kevään tullessa istuta hyasintit ulos puutarhaan.

Löydät ihastuttavat hyasinttimme sekä hyasinttiasetelmamme laseissa, kulhoissa ja ruukuissa Joulukasvit-valikosta.