Hydrangea macrophylla

Jalohortensia

Ø29 cm, Pinkki

5999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Heinäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Runsas
  • Valon tarve: Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
Pensas joka kukkii suurilla, vaaleanpunaisilla kukintoilla. Sopii hyvin ruukussa tai pajukorissa. Istuttamalla kalkkipitoiseen kasvualustaan, kukkien vaaleanpunainen väri säilyy muuttumattomana. Kastellaan runsaasti. Sijoita puolivarjoon.
Jalohortensia jota usein kutsutaan myös terassihortensiaksi. Tyylikäs koristepensas jolla on suuret, pyöreänmuotoiset kukinnot, täynnä pieniä kukkia jotka aukeavat hitaasti ja kukkivat pitkään. Erittäin kaunis suureen ruukkuun istutettuna ja myös suosittu lahja! Jalohortensian erikoisuutena on että kukkien väri vaihtelee maan pH-arvon mukaan. Sininen hortensia säilyttää sinisen värin happamassa kasvualustassa ja vaaleanpunainen hortensia istutetaan tavalliseen, kalkkipitoiseen kasvualustaan jotta vaaleanpunainen väri säilyy. Valkoiset ja punaisen väriset hortensiat eivät vaihda väriä maan happamuuden mukaan. Jalohortensia on monivuotinen kasvi, mutta kasvatetaan meidän ilmastossa yksivuotisena sesonkikasvina. Sopii mainiosti kasvatettavaksi isossa ruukussa. Jalohortensian voi myös istuttaa puutarhan kukkapenkkiin, missä se sattaa talvehtia leudommalla säällä. Tarvitsee talvisuojauksen. Onnistuneen talvehtimisen jälkeen hortensia kasvattaa yleensä vain lehtiä mutta saattaa kukkia oikeissa olosuhteissa ja hyvällä hoidolla. Parempi vaihtoehto on istuttaa monivuotisen syyshortensian puutarhaan, joita löytyy useita lajikkeita.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Jalohortensia eli terassihortensia viihtyy puolivarjossa, suojassa liian voimmakkaalta auringonpaisteelta. Jalohortensia tarvitsee säännöllisesti ja runsaasti vettä, pidä kasvualusta tasaisesti hiukan kosteana, ei liian kuivana eikä liian märkänä. Lisää pieni määrä nestemäistä lannoitetta joka kastelun yhteydessä. Lannoita happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella esimerkiksi alppiruusu- tai hortensialannoitteella jos haluat säilyttää kukkien sinisen värin.

Jalohortensia kukkii kesän alusta alkaen aina pakkasten tuloon asti ja kasvatetaan yleensä yksivuotisena sesonkikasvina. Jalohortensian voi yrittää talvehdittaa jolloin kasvia ei karsita, poistetaan vain kukkineet kukat seuraavana keväänä, sillä jalohortensia kukkii viimevuoden versoilla. Jos jalohortensia talvehtimisen jälkeen kasvattaa enimmäkseen lehtiä eikä kuki syynä saattaa olla versojen pakkasvauriot. Talvehtiminen onnistuu parhaiten viileässä tilassa, suojassa pakkaselta tai hyvällä talvisuojauksella.

Istutusohjeet

Jalohortensia, toisella nimellä terassihortensia istutetaan kosteuden pidättävään, läpäisevään ja ravinteikkaaseen kasvualustaan. Yleisin kysymys jalohortensian hoidosta koskee kukkien väriä ja miten väri saadaan säilymään muuttumattomana. Vastauksena on: jotta sinisen hortensian väri säilyy sinisenä kasvi on istutettava happamaan, eli pH-arvoltaan alhaiseen kasvualustaan ja lannoitettava happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella. Turvepitoinen, hapan multa jossa on niukasti kalkkia kuten havu-rodomulta tai hortensiamulta ovat tällöin hyviä vaihtoehtoja. Vaaleanpunainen jalohortensia istutetaan pH- arvoltaan neutraaliin, eli kalkkipitoiseen multaan ja lannoitetaan kukkivien kasvien lannoitteella. Valkoinen tai punainen jalohortensia säilyttää värinsä muuttumattomana maan pH-arvosta riippumatta. Pahaimmillaan jalohortensia on suureen ruukkuun istutettuna jonka pohjalle on lisätty ruukkusoraa. Mitä isompi ruukku sitä paremmin kosteus säilyy tasaisena ja hortensian vedensaanti on varmistettu. Kukoistavan jalohortensian edellytys.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 514977
EAN: 5708869662050
Väri: Pinkki
Leveys: 34 cm
Syvyys: 34 cm
Korkeus: 60 cm
Paino: 19,5 kg
Sisäruukun koko Ø: 29 cm

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta