Rhododendron (Wintergreen Azalea-Group) 'Arabesk'

Japaninatsalea 'Arabesk'

Ø23 cm, Punainen

3999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Kesäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Puolivarjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Kasvuvyöhyke: 1-2
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 70 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1-2
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 70 cm
  • Hyväksi mehiläisille
Matalakasvuinen, usein talvivihanta atsalea vihreän- ja punaisensävyinen lehvästö ja suuret, oranssinväriset kukat toukokuussa. Viihtyy puolivarjossa, läpäisevässä, multavassa ja happamassa maaperässä.
Ihastuttava kukinta tekee atsaleasta suositun kasvin joka tuo loistokkuutta puutarhaan. Suosio perustuu atsalean moniin hyviin ominaisuuksiin kuten aikainen kukinta, voimakkaat värit ja usein ainavihanta lehvästö! Istuttamalla japaninatsalea hiukan varjoisammalle paikalle lehdet säilyvät talvellakin vihreänä, eivätkä varise. Jos atsalea varistaa lehtensä, paljaat versot kukkivat keväällä ja uudet raikkaan vihreät lehdet muodostuvat kukinnan jälkeen ja tummuvat kasvukauden edetessä. Joillakin lajikkeilla on lisäksi upea punainen syysväritys. Atsaleat viihtyvät sekä auringossa että puolivarjossa, suojassa paahteiselta auringolta. Atsalea viihtyy happamassa maassa joten istuta mielellään yhteen muiden kasvien kanssa jotka viihtyvät happamassa maaperässä. Ihastuttavia yksinään ryhmänä ja sekaistutuksissa komeasti kukkivan alppiruusun kanssa. Atsalea on erinomainen kasvivalinta jos haluat luoda Japanilaisesta puutarhasta inspiroituneen puutarhan.

Kasvukausi

Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Ainavihannat atsaleat viihtyvät puolivarjossa ja auringossa, suojassa kaikkein voimakkaammalta auringonpaisteelta. Uusi, juuri istutettu atsalea tarvitsee säännöllistä kastelua ensimmäisinä vuosina, noin kahden tai kolmen kasvukauden ajan. Pidä kasvualusta tasaisen kosteana, ei liian märkänä eikä liian kuivana. Kastelua jatketaan tämän jälkeenkin, mieluiten runsaasti harvemmin kuin usein ja vähän. Kastelu on erityisen tärkeää kesällä, kuivalla ja lämpimällä säällä. Lannoita alppiruusuille tarkoitetulla lannoitteella. Atsaleat kuuluvat happaman maan kasveihin joten muista lannoittaa happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella ja kastella kalkittomalla vedellä jolloin maaperän pH-arvo pysyy matalana.

Varjosta talvenvihanta atsalea myöhästalvella ja aikaisin keväällä varjostuskankaalla, kuusenoksilla tai säkkikankaalla. Varjosta niin kauan kun maa on roudassa sillä tämä on kriittinen aika jolloin juuristo ei pysty imemään vettä ja samanaikaisesti auringonpaiste haihduttaa kosteutta vihreistä lehdistä joka altistaa kuivumis- ja pakkasvaurioille. Karsiminen ei ole tarpeen mutta poistamalla ylikukkineet kukinnot pensaan lehvästö ja juuristo saa lisää voimia uuteen kasvuun.

Istutusohjeet

Ainavihannat atsaleat istutetaan tuulensuojaisalle paikalle happamaan maaperään jossa maan pH-arvo on matala. Lisäksi kasvualustan on oltava kosteuden säilyttävä, läpäisevä ja ravinnepitoinen. Atsalean juuristo kasvaa maanpinnassa eikä tulisi istuttaa liian syvälle. Istutuskuoppa on oltava 50 cm syvä ja 100 cm leveä. Istutuskuopan kavamisen ajaksi on hyvä asettaa atsalea vedellä täytettyyn ämpäriin jotta juuripaakkuun imeytyy vettä. Sekoita istutuspaikan mullan joukkoon tuoretta happaman maan kasveille tarkoitettua havu-rodomultaa. Tiiviillä savimaalla atsaleat kannattaa istuttaa kohopenkkiin. Aseta juuripaakku hiukan korkeammalle, muutaman senttimetrin verran, kuin ruukussa ja muodosta mullasta loiva kumpare. Kastele läpikotaisin ja peitä mullanpinta noin 8 cm:in paksuisella kuorikemullalla, lehdillä tai kompostilla ja lopuksi kuorikatekerroksella. Maanpinnan katteella kosteus säilyy maassa ja pH-arvo matalana, samalla se suojaa juuristoa kylmältä. Lisää katteen määrää kasvukauden aikana.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 513924
EAN: 4017891261447
Väri: Punainen
Leveys: 25 cm
Syvyys: 25 cm
Korkeus: 40 cm
Paino: 4,3 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Belgia

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta