Joulu Maiju.Sawin kotona: aiheena olohuone

Joulu Maiju.Sawin kotona: aiheena olohuone

Joulu olohuoneessa

Joulukuusi on olohuoneen ehdoton keskipiste eikä siten kaipaa juuri muita koristeita jouluvalojen ja kynttilöiden lisäksi. Tänä vuonna halusin kokeilla jotain muuta eli minua inspiroi tanskalaisten sisustuslehtien joulukodeissa nähdyt erilaiset ”kitukasvuiset” havupuut. Ne ovat rujolla tavalla kauniita, ja sopivat erityisesti moderniin joulukotiin. Oma puuni on Libanonin setripuu, joka on istutettu ruukkuun.

aiheena olohuone

Koska puu on sellaisenaan kaunis, ei se oikeastaan kaipaa muuta kuin sopivan kokoisen ruukun tai korin, joka kestää kosteutta. Pidän myös joulukuusen koristeissa vintagesta, joten halusin setripuun oksille vain antiikkisen kynttilänpidikkeen sekä pari muuta yksinkertaista koristetta. Setripuu saa nyt olla seuraavat pari viikkoa joulukuusena, ja vasta lähempänä aattoa päätetään tuleeko meille kuitenkin se perinteinen kuusi. Lasten ääni ratkaisee!

Jos pitää pienestä näpräyksestä, niin voi kokeilla tehdä itse näitä Plantagenista valmiina hankittuja sammaleeseen käärittyjä hyasintteja. Hyasinteista karistellaan enimmät mullat pois ja sipulin ja juurien ympärille painellaan sammalta. Sammal pysyy paikoillaan, kun kieputat ympärille ohutta rautalankaa – sitä saa Plantagenista mm. hopeisena ja messinkisenä. Rento asetelma kruunataan kynttilöillä.

aiheena olohuone

aiheena olohuone

aiheena olohuone

aiheena olohuone

aiheena olohuone

Blogi: MAIJU SAW, www.maijusaw.indiedays.com
Instagram: @maiju_saw 
Facebook: facebook.com/maijusaw