Joulukuu – tuo juhlatunnelman kotiin ja puutarhaan

Joulukuu – tuo juhlatunnelman kotiin ja puutarhaan

Joulu lähestyy, ja koti täyttyy kukista, kynttilöistä ja juhlamielestä. Puutarha on siirtynyt talvilepoon, mutta sisällä ilman täyttävät tuoksut ja innokas joulunodotus.

Kauneimmat joulukukat

  • Joulutähti on klassikko, joka sopii niin juhlapöytään kuin ikkunalle. Saatavilla on paljon lajike-, väri- ja kokovaihtoehtoja.
  • Saat upean asetelman joulupöytään asettamalla monta amaryllistä tai hyasinttia sekä sammalta suurelle lautaselle tai vadille. Tue sipulit paikoilleen kivillä.
  • Jouluruusujen yksinkertaisia valkoisia kukkia voi ihailla sekä sisällä että ulkona, jos sää on riittävän leuto. Kaunis pöytäkoriste syntyy yhdistämällä jouluruusuihin sammalta, kynttilöitä tai koristevaloja ja kuusenoksia.
  • Komeasti ja värikkäästi kukkivat atsaleat raikastavat kotia.

Tulppaanien aika alkaa

Tulppaanit sopivat arkeen ja juhlaan. Kauniin yksinkertainen mutta jouluisen tunnelmallinen kimppu itselle tai lahjaksi syntyy hehkuvanpunaisista tulppaaneista ja eukalyptuksen oksista tai mustikanvarvuista. Yksittäinen tulppaani maljakossa yöpöydällä piristää aamuhetkiä.

Joulukuusi

Joulukuusi herättää keskustelua monessa perheessä, kun tavoitteena on löytää juuri oikean kokoinen ja sopivan tuuhea kuusi. Kun kuusi on hankittu, se kannattaa totuttaa lämpimään vähitellen. Sen voi ensin viedä viileään autotalliin tai parvekkeelle seinän viereen. Muista tehdä runkoon uusi imupinta sahalla tai kirveellä ja asettaa kuusi sisääntuotaessa veteen.

Joulutunnelmaa myös ulos

Puutarhaa tai parvekettakin on mukava somistaa hieman jouluisaksi. Hieman pakkasta kestävät pikkusypressit, kanervat ja jouluruusu. Istuta ne suureen ruukkuun ja täydennä asetelma sammalella ja koristevaloilla. Lisätunnelmaa iltoihin saat asettamalla ruukun viereen lyhtyjä ja kiertämällä valosarjoja parvekkeen tai terassin kaiteeseen. Kookas jouluinen kranssi ovessa toivottaa vieraat tervetulleiksi.

Uuden vuoden kynnyksellä

Orkidea on mukava vieminen, ja siitä saa todella juhlavan, kun siihen yhdistää vähän hopeaa ja kimallusta. Näyttävän kokonaisuuden juhlapöytään saat asettamalla monta kämmekkää vatiin ja täyttämällä välit sammalella. Viimeistele kattaus asettelemalla pöydälle vielä koristevaloja ja murattia.

Lue lisää

Joulukuusen hoidosta >>
Uuteenvuoteen on osoitteessa >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc