Hernesypressi ”Filifera Nana”, korkeus 20–25 cm

Hernesypressi ”Filifera Nana”, korkeus 20–25 cm

12,99  
Matala, tyylikäs kääpiökasvi, jolla mätästävä, tiheä ja levittäytyvä kasvutapa. Vaaleanvihreät neulaset lankamaisissa, nuokkuvissa oksissa. Viihtyy läpäisevässä, multavassa maaperässä. Sietää märkääkin maata.
Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' 2L
Tuotteen sesonki alkaa: Maaliskuu
Tuotteen sesonki loppuu: Lokakuu
EAN 4017891016580
Korkeus 25
Sisäruukun koko 17.0
Sopii yksittäiskasviksi tai ryhmiin, hieno kivikoissa. Käytetään usein kallioisissa puutarhoissa yhdessä muiden talvivihantien kasvien kanssa.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Viihtyy parhaiten läpäisevässä, multavassa kasvualustassa. Ravinteiden tarve: Sypressit viihtyvät yleensä parhaiten ravinteikkaassa maaperässä. pH-arvon pitäisi olla hapan tai normaali. Sypressit eivät viihdy kalkkisessa maaperässä. Käytä siksi kalkitonta lannoitetta, esim. Blåkornia. Kastelun tarve: Sypressit tarvitsevat yleisesti ottaen tasaisen kostean maaperän, vaikka monet lajikkeet kestävätkin sekä kuivuutta että runsasta kosteutta.

Anna kasvin olla vedellä täytetyssä sangossa n. 30 minuuttia ennen istutusta. Pensaille kaivetaan 50 cm syvä ja leveä kuoppa, puille n. 60–80 cm syvä ja leveä. Sekoita kasvualustaan vähintään 1/3 kukkamultaa tai kasvuturvetta. HUOM! Happaman maan kasveille käytetään sen sijasta puhdasta turvemultaa tai alppiruusumultaa. Ota ruukku pois ja aseta juuripaakku kuoppaan, niin että se on juuri maanpinnan alapuolella. Puille: lyö maahan varovasti paalu juuria vahingoittamatta. Sido puu paaluun siihen tarkoitetulla puunauhalla. Kastele säännöllisesti koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Lannoita joka vuosi yleis- tai luomulannoitteella. Muuten pensaat ja puut ovat erittäin helppohoitoisia. Yksinkertaisessa vuosittaisessa hoitoleikkauksessa kuolleet, sisäänpäin kasvavat tai ristikkäiset oksat poistetaan.