Kääpiökataja

Kääpiökataja

19,99  
Nuokkuvaoksainen kääpiöpensas, lamovakasvutapa. Tummanvihreät, pistelevät neulaset. Hidaskasvuinen, vuodessa noin 10-15 cm. Kestää raskasta maata, suolaa ja kuivuutta.
Juniperus communis 'Repanda' 5L
Tuotteen sesonki alkaa: Maaliskuu
Tuotteen sesonki loppuu: Lokakuu
EAN 4017891860190
Korkeus 40
Sisäruukun koko 23.0
Matalaksi matoksi kasvava kataja sopii mainiosti maanpeittokasviksi kukkapenkkeihin ja rinteisiin. Voidaan myös istuttaa ruukkuihin.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Viihtyy hyvin ojitetussa, humuspitoisessa ja kevyessä maassa.

Ohjeet: Upota kasvi ämpäriin vähintään puoleksi tunniksi veteen ennen istutusta. Kaiva 50-60 cm syvä kuoppa. Sekoita vanhaan multaan vähintään kolmannes uutta, kasvuturvetta tai kuorikompostia. Poista muoviruukku ja laske kasvi kuoppaan niin, että juuripaakku jää aivan ympäröivälle tasolle. Kastele säännöllisesti n. 1-3 viikon väliajoin ensimmäisellä kasvukaudella. Lannoita keväällä havukasvien erikoislannoitteella tai luonnonlannoitteella. Leikkaus rajoittuu latvan katkomiseen sopivalle korkeudelle tai kasvun hillitsemiseen. Kuivina kausina ja syksyllä kastelu on tärkeää. Havupuut menettävät vettä havujen kautta varhain keväällä kun aurinko alkaa lämmittää, eivätkä saa imettyä vettä jäätyneestä maasta. Seurauksena syntyy kuivuusvahinkoja, jotka tulkitaan usein virheellisesti talvivaurioiksi tai paleltumiksi. Voit estää haihtumista peittämällä kasvin harso- tai kuitupeitteellä.