Värikäs kanerva kruunaa syksyn - tutustu istutusvinkkeihin

Värikäs kanerva kruunaa syksyn - tutustu istutusvinkkeihin

Kaikkien rakastama kanerva kruunaa syys- ja talvi-istutukset. Valittavanasi on värejä tututua punaisesta värjättyihin versioihin ja vaikka hileillä koristeltuihin malleihin. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja neuvomme onnistuneisiin istutuksiin syksyllä.

Kanerva on suosittu koristekasvi, joka kukki loppukesästä ja runsaimmin elokuussa. Maanläheiset värit luovat mukavaa tunnelmaa asunnon sisäänkäynnin yhteydessä, parvekkeella tai puutarhassa läpi syyskuukausien aina talven tuloon saakka. Pikkupakkanenkaan ei tätä kasvilajia pelästytä, minkä vuoksi se on kiitollinen koristekasvi.

Kanerva värjää syksyn istutukset

Kanerva sopii yhtälailla puutarhapenkkiin kuin kukkaruukkuunkin. Tutuimpien värien kirjo kattaa luonnolliset sävyt vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen, mutta toki niitä räväkämpiäkin vaihtoehtoja löytyy aina kirpeäksi värjätystä oranssista siniseen ja tummanviolettiin sekä hileillä koristeltuihin versioihin. Talvipakkasten tultua varpukasvin kukat jäätyvät ja kuivahtavat, mutta eivät kuitenkaan irtoa varvuista, minkä vuoksi ne pysytävät koristeellisia kevääseen saakka.

Tunnetuin lajikkeemme on violetit kukat kasvattava Erica, joka viihtyy parhaiten vähäravinteikkaassa maassa. Se on yksivuotinen kasvi, joka kestää osittain myös pakkasta ja kylmyyttä. Kasvi vaatii hieman hoitoa ja näyttää hyvältä niin ruukussa kuin kukkapenkissäkin, ja lajiketta on tarjolla monissa väreissä purppuranpunaisesta valkoiseen. Valikoimastamme löytyy myös ihastuttava Erica "Poppies", jossa yhdsityvät sekä valkoiset että vaaleanpunaiset kukat.

Kylmänkestävä kanerva

Suosittua lajiketta, Callunaa, on saatavilla vaaleanpunaisesta valkoiseen. Laji voi jäätyä muutamassa pakkasasteessa, mutta sen kukat ja siemenkodat säilyvät kuitenkin hyvin talven yli, minkä ansiosta Calluna pysyy koristeellisena pitkään. Tämä perinteinen, villinä kasvava kanerva on kestävä ja talvehtii lähes koko maassa.

Vinkit ja hoito-ohjeet

Kukkapenkkiin istuttaessa nämä varpukasvit viihtyvät parhaiten hyvin läpäisevässä ja happamassa maassa sekä aurinkoisessa paikassa, jossa sillä on hyvin tilaa levittäytyä. Suojellaksesi kasvia kevätauringolta, peitä maa jollain lämmittävällä materiaalilla, esimerkiksi kaarnamullalla tai männyn neulasilla. Muista kastella kanervaa usein, sillä se on altis kuivumiselle ja muuttuu hieman rusehtavaksi kärsiessään liiallisesta kuivuudesta.

Täältä löydät laajemman valikoiman syksyn kasvejamme.

Tutustu vihersisustusvinkkeihimme

Lue puutarhaeksperttimme parhaat vinkit ja inspiroidu ruskan sävyistä. Tutustu myös Plantagenin vihersisustusvinkkeihin ja loihdi omalle parvekkeelle upea tunnelma!