Kartiotuija 50-70 cm

Kartiotuija 50-70 cm

5,99  
Ikivihreä havupuu, joka kasvaa nopeasti. Pylväänmuotoinen kasvutapa. Talvella pronssinruskehtava. Voidaan muotoilla, leikkaa usein ja vähän.
Thuja occidentalis 'Brabant' 2L
Tuotteen sesonki alkaa: February
Tuotteen sesonki loppuu: September
EAN 4017891293981
Korkeus 70.0
Sisäruukun koko 17.0
’Brabant’-tuija on yksi suosituimmista pensaskasveistamme. Ikivihreä kasvi, joka voi kasvaa 6-8-metriseksi. Kasvaa nopeasti sekä korkeuden että leveyden osalta. Tarvitsee siksi leikkaamista, jos toivot siitä pensasaidan. Leikkaa silloin usein ja vähän varhaiskeväästä elo-syyskuuhun. Älä leikkaa huippua, kun se on saavuttanut toivomasi korkeuden. Sivut on trimmattava joka vuosi. Näin saat tiheän vihreän seinämän, jota toivot. Ikivihreä havupuu, joka kasvaa nopeasti. Irrallinen, pylväänmuotoinen kasvutapa. Tuoreenvihreän värinen. Jonkin verran pronssinruskean värinen talvella. Istustusetäisyys pensasaitana: noin 2-4 kpl metriä kohti. Riippuu lajikkeesta, koosta ja siitä, kuinka nopeasti haluat tiheän pensasaidan.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Viihtyy tasaisen kosteassa, hyvin salaojitetussa, neutraalissa tai kevyesti happamassa maassa. Tasainen kastelu. Ei saa antaa kuivua ensimmäisen kasvukauden aikana. Ei pidä siitä, että juuret seisovat vedessä. Lannoitetaan keväällä, juhannuksen kieppeillä ja edelleen heinä-elokuun vaihteessa. Käytä mieluusti Blåkorn-lannoitetta, joka ei sisällä kalkkia. Muista, että se liukenee nopeasti, joten äkä käytä liian paljon, jotta juuret eivät palaisi.

Istutusohjeet: Anna kasvin seistä ja imeä vettä vedellä täytetyssä ämpärissä vähintään puoli tuntia ennen istutusta. Kaiva 50-60 cm syvä ja leveä kuoppa. Sekoita olemassa olevaan multaan vähintään 1/3 istutusmultaa, kasvuturvetta tai kuorikompostia. Poista muoviruukku ja aseta kasvi kuoppaan niin, että juuripaakku on aivan ympäröivän maanpinnan alapuolella. Kastellaan säännöllisesti noin 1-3 viikon välein ensimmäisen kasvukauden ajan. Lannoitetaan keväällä havukasveille tarkoitetulla erikoislannoitteella tai luonnonlannoitteella. Mahdollinen leikkuu rajoittuu korkeus- tai leveyskasvun rajoittamiseen. Kastelu on tärkeää kuivina aikoina ja syksyllä. Havukasvit menettävät vettä lehtien läpi aikaisin keväällä, kun aurinko alkaa lämmittää, eivätkä ne voi imeä vettä maaperästä, joka on edelleen jäässä. Seurauksena on kuivuudesta johtuvia vaurioita, jotka tulkitsemme usein virheellisesti talvesta ja kylmästä johtuviksi vaurioiksi. Voit estää haihtumista peittämällä kasvit suoja- tai kuitukankaalla.