Maaliskuu – taimikylvöjen aika alkaa

Päivien pidentyessä kasvit alkavat vähitellen herätä kevääseen. Varhaisimmat kevätkukat, kuten talventähdet ja lumikellot, alkavat maaliskuussa pilkistellä maasta. Suuressa osassa maata kuitenkin vielä ulkoillaan lumisilla laduilla ja rinteillä.

Maaliskuu – taimikylvöjen aika alkaa

Viljelykausi alkaa – on esikasvatuksen aika!

Kevät tekee olon energiseksi, ja sormet syyhyävät päästä käsiksi multaan. Alkaa olla ensimmäisten siemenkylvöjen aika, ja ikkunalaudalle on syytä raivata tilaa pikkutaimille, jotka esikasvatetaan kesän istutuksiin. Useimpien vihannesten ja kukkien siemenet kannattaa kylvää esikasvatusta varten maalis-huhtikuussa. Siemenpussissa on tarkemmat ohjeet kylvöajasta.

Lapset mukaan viljelypuuhiin

On sekä hauskaa että opettavaista kylvää siemeniä ja nähdä niiden kasvavan. Lapset toivovat näkevänsä melko pian työn lopputuloksen, joten kannattaa valita nopeasti itäviä lajeja. Sopivia sisällä kasvatettavia ovat esimerkiksi vihanneskrassi ja sitrushedelmien siemenet. Ne itävät jo muutamassa päivässä.

Kätevät ja kauniit kasvatusastiat

 • Olea-ruukkusarja punasavea
  Vuoden tyylikkäin ruukkusarja (ainakin meidän mielestämme) on punasavinen Olea-ruukkusarja, joka on ajattoman pelkistetyltä muotoilultaan ainutlaatuinen. Olea-ruukkuja on saatavilla pyöreitä, puolikkaita ja neljänneksiä eri korkuisina. Lisäksi ne kestävät jopa -25 asteen pakkasta.
   
 • Cultura-viljelylaatikko
  Cultura-sarja on toinen ratkaisu viljelyyn pienissä tiloissa. Cultura-viljelylaatikkoa on saatavilla kaksi eri mallia. Matala, multatilaltaan syvä malli sopii erinomaisesti kookkaille, voimakasjuurisille kasveille. Korkeassa jalallisessa mallissa on laatikon alla hylly, ja se soveltuu yrttien mansikoiden, tomaattien, kurkkujen ja paprikoiden kasvatukseen.

Kylmää kestäviä kasveja sisäänkäynnin koristeeksi

Herttaiset orvokit piristävät väreillään ja kestävät muutaman pakkasasteenkin. Ne sopivat ovenpieleen toivottamaan vieraat tervetulleeksi sekä ilahduttamaan parvekelaatikoissa ja terassiruukuissa. Orvokkien kaveriksi sopivat muratit ja narsissit, sillä nekin kestävät kylmiä öitä. Ne ovat kevään ensi airueita!

Huonekasveille mullanvaihto ja herätys kevääseen

Jos olet talvettanut esimerkiksi pelargoneja tai mukulabegonioita, nyt on aika herätellä ne hellävaraisesti talvilevosta. Leikkaa kuivat varret pois, istuta kasvit uudelleen sopivaan multaan, kastele ja aseta ne valoisaan paikkaan huoneenlämpöön. Tämä on myös oivallinen hetki istuttaa uudelleen tai jakaa huonekasvit, joiden ruukku on käynyt ahtaaksi. Kookkaiden kasvien mullanvaihto voi olla hankalaa, mutta ne virkistyvät jo siitä, että lisäät ruukun pinnalle uutta multaa. Suihkuttelu piristää kasveja ja pitää lehdet terveinä ja kiiltävinä.

Kasveilla väriä sisustukseen

Viherkasvit ja ruukkukukat ikkunalla ja muualla huoneessa tuovat kotiin tunnelmaa, elävyyttä ja puhdasta ilmaa. Tila kannattaa hyödyntää myös korkeussuunnassa ripustamalla kattoon amppeleita ryhmäksi. Valitse kukkivien kasvien rinnalle viherkasveja, joilla on eriväriset ja -muotoiset lehdet. Isokokoiset viherkasvit toimivat mainiosti tilanjakajina ja näkösuojina.

Ruukkukukat ja leikkokukat

 • Tulppaanit
  Tulppaanit ovat alkuvuoden suosituimpia leikkokukkia. Nykyään tarjolla on monenlaisia lajikkeita ja värivaihtoehtoja arjen piristykseksi. Mustikanvarpujen, eukalyptuksen oksien ja vahakukkien kanssa niistä syntyy upeita kimppuja viemisiksi tai omaksi iloksi. Ruusu on leikkokukkien klassikko, joka sopii niin sisustusyksityiskohdaksi kuin lahjaksikin läpi vuoden.
   
 • Perhosorkidea
  Pitkään kukkiva perhosorkidea on suosituimpia kukkivia huonekasvejamme. Se on helppo sijoittaa ja vaivaton hoitaa. Saatavilla on myös muita näyttäviä kämmekkälajikkeita, kuten ludisia, jonka koristeellisissa lehdissä on pronssinen vivahde. Orkidean juuret kaipaavat valoa, joten läpinäkyvä lasiruukku tai maljakko on hyvä valinta. Voit istuttaa montakin orkideaa yhteen. Hyödynnä vaikkapa kaunista kulhoa tai syvää vatia, jolle haluaisit löytää enemmän käyttöä. Sommittele astiaan kolme orkideaa, peitä multa koristekivillä tai kuorikatteella ja nosta valmis asetelma esimerkiksi pöydän tai senkin päälle. Jos kaipaat pöydälle matalampaa asetelmaa, voit käyttää miniorkideoita samaan tapaan.
   
 • Hortensia
  Hortensian muhkeat kukat tuovat sisustukseen eloa ja väriä. Tavallisimmat värivaihtoehdot ovat vaaleanpunainen, sininen ja valkoinen. Hortensia pärjää viileässäkin, joten kesäksi se voidaan mainiosti sijoittaa isossa ruukussa parvekkeelle tai terassille.

Lue lisää

Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut >>
Orvokit – kevään sankarit >>
Kevätkylvö – näin onnistut >>

Olet tässä:


Istutuslaatikko Cultura
Outlet 10%

Istutuslaatikko Cultura

Pituus 78 cm, Puunvärinen

11610 129 €
Lue lisää

Perhosorkidea

Korkeus 40 cm, Valkoinen

2499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta