Kasvit parantavat elämää – niin kotona, toimistolla kuin luonnossa. Tutkimuksen mukaan ympärillämme olevat kasvit lisäävät motivaatiota ja parantavat keskittymiskykyä.

Kasvit antavat energiaa ja voimaa

Kun seuraamme kasvien kasvamista ja silmujen puhkeamista kukkaan, pääsemme kokemaan luonnon ihmeellisen voiman. Ja vaikka olemme kuinka monta kertaa nähneet ja kokeneet saman, olemme aina yhtä haltioissamme.

Kun ikkunasta näkyvä luonto ei ole vehreimmillään, voit luoda oman vihreän keitaan sisätiloihin. Isoilla ruukkukasveilla saat nopeasti mistä tahansa tilasta kodikkaamman ja inspiroivamman.

Katso suurien viherkasvien valikoima >>

Lisää hyvinvointiasi ja hanki kasveja kotiin

Tutkimusten mukaan ihmisillä, joilla on viherkasveja kotona, on matalampi kynnys lähteä luontoon.

Kotona ja ikkunalaudoilla olevat kasvit toimivat siis piristysruiskeena, joka saa meidät lähtemään puistoihin, metsiin ja muualle luontoon, mikä taas lisää hyvinvointiamme.

- Kasvit siis todistetusti lisäävät hyvinvointiasi ja mitä enemmän vietät aikaa luonnossa, sitä rentoutuneemmaksi koet itsesi, toteaa Patrik Grahn ruotsalaisen kasvialan Blomsterfrämjandet-etujärjestön haastattelussa. Grahn toimii tutkijana Ruotsin maataloustieteellisessä yliopistossa.

Kasvit parantavat keskittymiskykyä

Sen lisäksi, että kasvit lisäävät psyykkistä hyvinvointiamme, ne vaikuttavat meihin myös fyysisesti. Kasvit tuovat kuivaan huoneilmaan kosteutta, mikä vähentää päänsärkyä ja parantaa keskittymiskykyä.

Hollannissa Leidenin yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan paras ilmankostuttaja on hortensia. Tehdyssä kokeessa ilmankosteus lisääntyi neljän tunnin aikana 30:stä 40 prosenttiin, kun huoneessa oli 9 hortensiaa.

Leidenin yliopiston professorin Bert van Duijnin mukaan hyvä määrä on kaksi hortensiaa joka huoneessa tammi-maaliskuussa. Jos hortensia tuntuu hankalalta hoidettavalta, myös esimerkiksi kirjorönsylilja tai viirivehka ovat hyviä ilmankostuttajia.

Etätyöskentely kotona

Näinä aikoina, kun monet työskentelevät kotona, yhä useammat kaipaavat kotiympäristöönsä energiaa ja vehreyttä.

Englannissa ja Hollannissa tehtyjen tutkimusten mukaan sisätiloissa olevat vihreät kasvit ja luonnon katseleminen ikkunasta vähentävät stressiä ja parantavat keskittymiskykyä. Tutkimukseen osallistuneista työntekijöistä 15 prosenttia oli tehokkaampia työssään, kun työpaikalle tuotiin viherkasveja.

Toisessa tutkimuksessa useampi kuin yhdeksän kymmenestä vastasi, että toivoisi työpaikallaan olevan enemmän viherkasveja. Ihmiset kokevat, että vihreät kasvit lisäävät työmotivaatiota, vähentävät stressiä ja tekevät työympäristöstä kodikkaamman.

Lähteet:

Health, wellbeing & producitvity in office - Alker, J. M.Malanca, C.Pottage and R.O'Brien (Eng) >>

The relative benefits of green versus lean office space: three field experiments - Nieuwenhuis.M, C.Knight, T.Postmes and S.A Haslam (Eng) >>

Image of ornamental plants in work enviroments and their effect on employees - Husti, A.M., Husti, A.M, I.Ciobanu, R. Cicevan, I. Neacsu and M.Cantor (Eng) >>Kultapalmu

Korkeus 120 cm, Vihreä

3999
Lue lisää

Jättipeikonlehti

Korkeus 70 cm, Vihreä

4999
Lue lisää

Muratti, pitkät versot

Korkeus 80 cm, Vihreä

849
Lue lisää

Viirivehka 'Torelli'

Korkeus 45 cm, Valkoinen

899
Lue lisää

Jalohortensia

Korkeus 35 cm, Sininen

1399
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta