Keijunkukkien alalajien rajaaminen on hieman vaikeaa, mutta se ei estä niiden suosiota ja käyttöä puutarhakasveina. Kauniit keijunkukat luovat erityisen herkän vaikutelman, ja niiden avulla puutarhaan saa ainutlaatuista, taianomaista keveyttä.

Keijunkukka

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Heuchera
Heimo: Rikkokasvit (Saxifragaceae)

Keijunkukan istutus

Keijunkukka on vähään tyytyvä kasvi: se viihtyy paikoissa, joissa monet muut kasvit eivät selviydy. Se kasvaa hieman pohjoisemmassakin ja sopii erinomaisesti monilajisiin istutuksiin, kivikkoryhmien reunuskasviksi tai sieväksi ruukkukasviksi parvekkeelle tai terassille. Keijunkukat ovatkin erittäin monikäyttöisiä kasveja.

Keijunkukka ei ole vaativa maanlaadun suhteen, mutta se viihtyy parhaiten puolivarjossa tai auringossa. Multa saisi olla ravinteikasta ja kosteutta pidättävää, mutta ei liian märkää. Keijunkukan lehdet lakastuvat syksyllä, mutta se kasvattaa keväällä uudet lehdet. Sitä ei siis tarvitse leikata, vaan riittää, että kuihtuneet lehdet siistitään pois. Keväällä kasvuunlähdön aikaan keijunkukkaa kannattaa hieman lannoittaa.

Alunrot

Keijunkukka – monipuolisen perennan lukuisat lajikkeet

Keijunkukka ei petä odotuksia. Keijunkukat tarjoavat paljon mahdollisuuksia puutarhaan, sillä niissä on valtavasti näyttäviä värivaihtoehtoja. Saatavilla on niin kauniin vaaleanvihreitä, pronssinvärisiä ja oransseja keijunkukkia kuin lehdiltään syvän suklaanruskeita, violetteja ja hopeaisia lajikkeita. Lisäksi monen lajikkeen lehdissä on upeasti erottuvat lehtisuonet, jotka korostavat lehtien värejä ja luovat koristeellisia muotoja kasviryhmiin. Kaiken kukkuraksi useilla lajikkeilla on moniväriset lehdet, joten niistä saadaan luotua upean vivahteikkaita istutuksia.

Keijunkukan viehättävissä lehdissä riittää kuvailtavaa, mutta paras keino on tutustua eri lajikkeisiin itse. Näyttävät lehdet ovat epäilemättä keijunkukan huomiota herättävin ominaisuus, mutta sillä on muitakin hyviä puolia. Keijunkukka kasvattaa nimittäin pitkät, jopa 40 senttimetrin pituiset varret, joihin puhkeaa pieniä ja sieviä kukkia. Kukinta alkaa kesäkuussa ja kestää elokuuhun asti. Kukkien väri vaihtelee valkoisesta vaaleanpunaiseen ja sähäkkään pinkkiin. Keijunkukka on siis ansainnut paikkansa kaikenlaisissa puutarhoissa!

Keijunkukka kerää katseita ennen kaikkea upeilla, värikkäillä ja monenkirjavilla lehdillään, mutta yhtä lailla ihastuttavat sen herkät kukat, jotka nekin voivat olla eri värisiä aina lajikkeen mukaan. Keijunkukka tuo väriä kukkapenkkeihin, istutusalueiden reunoihin ja vaikkapa kesäksi ruukkuihin!

Tiivistä täsmätietoa

  • Alalajien ja risteymien määrittäminen vaikeaa.
  • Kauniit ja kookkaat lehdet muodostavat sieviä mättäitä.
  • Suositeltava perennapenkin peruskasviksi.
  • Kotoisin Pohjois-Amerikasta, josta tulee myös suurin osa uusista lajikkeista.
  • Voidaan käyttää monipuolisesti avomaalla, ruukussa ja leikkokukkana.
  • Valittiin Ruotsissa vuoden perennaksi vuonna 2003.
  • Lajikkeiden talvenkestävyys vaihtelee.

Lue lisää

Tutustu ohjeisimme sopivan mullan ja lannoitteen valinnasta kasveille >>
Tutustu tarjolla oleviin lajikkeisiin perennavalikoimassamme >>
Suunnittelu on onnistuneen perennaistutuksen perusta >>

Olet tässä:


Keijunkukka
Kanta-asiakas -40%

Keijunkukka

Ø15 cm, Oranssi

1299
Lue lisää
Keijunkukka
Kanta-asiakas -40%

Keijunkukka

Ø15 cm, Punainen

1299
Lue lisää
Keijunkukka
Kanta-asiakas -40%

Keijunkukka

Ø15 cm, Vihreä

1299
Lue lisää
Keijunkukka
Kanta-asiakas -40%

Keijunkukka

Ø15 cm, Harmaa

1299
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta