Kiinanruusu – näin onnistut

Kiinanruusu – näin onnistut

Kiinanruusu (Hibiscus rosa-sinensis) on aurinkoa rakastava, helppohoitoinen ruukkukasvi, joka luo kotiin eksoottista tunnelmaa. Kukat ovat suuret ja värikkäät, lehdet kiiltävät ja tummanvihreät.

Käyttö

Kiinanruususta on tullut suosittu ruukku- ja ulkokasvi ympäri maailmaa upeiden kukkiensa ansiosta, joiden värikirjo on laaja. Kasvi on erittäin kestävä suhteellisen ohuista lehdistään ja hieman hauraasta vaikutelmastaan huolimatta. Kiinanruusu sopii hienosti viherkasvien yhteyteen ikkunalle, ja se voidaan hyvin sijoittaa suureen ruukkuun ulos kesällä.

Kasvupaikan valitseminen

Kiinanruusu on sijoitettava mahdollisimman valoisaan paikkaan, ja se viihtyy suorassa auringonpaisteessa. Kasvi voi luontaisesti kasvaa muutaman metrin korkuiseksi ja muodostaa pieniä puita, pensasaitoja tai pensaikkoja. Myös kotona se voi kasvaa ajan kuluessa isoksi etenkin, jos se saa olla kesällä ulkona.

Hoito ja kastelu

Hibiskus tarvitsee paljon vettä, mutta selviää myös, jos se kuivahtaa kastelukertojen välillä. Mitä vanhemmaksi ja isommaksi kasvi tulee, sitä paremmin se kestää kuivuutta. Lannoita ja kastele runsaasti valoisina kuukausina uskomattoman kukinnan aikaansaamiseksi. Hoitamisen helpottamiseksi voit istuttaa kiinanruusun uudelleen suurempaan ruukkuun käyttämällä Plantagenin kukkamultaa.