Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

-30% kaikki viherkasvit tarjous on voimassa 31.10.asti. >

Klassinen, retro vai moderni joulukuusi?

Klassinen, retro vai moderni joulukuusi?

Joulukuusi kuuluu usealla meistä vuotuisiin rutiineihin; se on monelle kuin merkki siitä, että joulu on ovella ja on aika virittäytyä joulun tunnelmaan.

Klassinen joulukuusi

Joulukuusi mielletään usein klassiseksi vihreäksi tuuheine oksineen. Aina 50-luvulta asti joulukuusta on koristeltu värikkäin, jopa räikein koristein ja sittemmin erilaiset, vuosittain vaihtuvat trendit ovat vaikuttaneet kuusten koristelukulttuuriin. Joinain vuosina näkyy enemmän hillittyä valkoista ja hopeaa, sitten taas kultaa ja pronssia. Perinteinen punainen koristelu tuntuu väistyneen vuosien saatossa.

”Räikeä sekametelisoppa” on nykyään harvinaisuus perheiden olohuoneissa. Silti lasten itsetekemät koristeet ovat hellyyttäviä ja arvokkaita muistoja, joilla moni mielellään koristelee kotinsa. Internet on nykyään täynnä toinen toistaan kiehtovampia ”DIY”-joulukoristevinkkejä. Mikä olisi tunnelmallisempaa, kuin joulukoristeiden askartelu yhdessä rakkaimpien kanssa glögin lämmetessä liedellä ja piparkakkujen lumotessa koko naapuruston tuoksullaan.

Joulukuusi juo paljon vettä

Kuusi on vuosien saatossa muuttunut trenditietoisten sisustuselementiksi. Joulun ykköskoristeeksi kelpaavat nykyään harvaoksaiset, jopa neulattomat setripuut ja niin sanotut kitukasvuiset havukasvit. Toisin sanoen, kuusi on vain trendikkäämpi, mitä enemmän se tiputtaa neulasia. Jos nyt kuitenkin toivot kuusellesi mahdollisimman pitkää ikää läpi joulun aina Loppiaiseen asti, suosittelemme noudattamaan seuraavia vinkkejä.

Näin toimit kuusen kanssa 

  • Poista verkko niin, että oksat ja kuusi pääsevät suoristumaan.
  • Sijoita joulukuusi mielellään varastoon, autotalliin tai seinän vierustalle parvekkeelle tai terassille ennen kuin otat kuusen huoneenlämpöön. Joulukuusi on parasta tuoda sisään leudolla säällä, jolloin lämpötilan vaihtelu ei muodostu liian suureksi.
  • Tee uusi leikkauspinta kirveellä tai sahalla (tähän voit saada apua meiltä ostaessasi kuustasi) ja sijoita kuusi veteen mielellään jo ulkona, mikäli sää on leuto.
  • Sisätiloihin siirrettyäsi aseta kuusi tukevaan kuusenjalkaan ja varmista, että kuusen runko on koko ajan vedessä.
  • Seuraavaksi voitkin ottaa esiin kuusen koristeet ja aloittaa kuusesi koristelemisen.
  • Mikäli sinulla on mahdollisuus suihkuttaa puuta suihkepullolla, auttaa se kuivumista vastaan, sillä joulukuusi on herkkä kuivalle huoneilmalle.
  • Vettä, vettä ja aina vain vettä. Kuusi ei saa kuivua, vaan se tarvitsee päivittäin lisää vettä varisemisen estämiseksi. Varmista, ettei kuusenjalan vesi pääse koskaan loppumaan.

Lue lisää

Joulukoristeet luovuutta arvostavalle >>
Joulukoristeet perinteitä arvostavalle >>

Kaukasianpihta

Korkeus 175-200 cm, Vihreä

4499
Lue lisää
Ei sesongissa

Koristeköynnös

Pituus 5 m, Kulta

199
Lue lisää
Ei sesongissa

Sumutinpullo

250 ml, Kulta

869
Lue lisää
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc