Koristele pääsiäiseksi sisällä ja ulkona

Koristele pääsiäiseksi sisällä ja ulkona

Pääsiäispyhiksi on mukava hieman koristella keväiseen tyyliin sekä sisällä että ulkona. Olohuoneeseen tai päivällispöytään voi asetella hienon pääsiäisryhmän, ja ihastuttavat yhteisistutukset ulkoruukuissa toivottavat vieraat tervetulleiksi porrastasanteella tai terassilla.

Sipulikasvit sisällä

Minikeltanarsissit ja muut sipulikasvit ovat ihastuttavia sisustuselementtejä ruukuissa ja yhteisistutuksissa sisätiloissa jo aikaisin keväällä. Pääsiäisen lähestyessä voit korvata ja lisätä lisää keltaista, pajunkissoja ja ehkä muutamia pieniä kanoja ja kotitekoisia pääsiäismunia. Sipulikasvit ovat kiitollisia sisällä, eivätkä ne tarvitse paljon vettä.Ne kukkivat pitempään, jos asetat ne viileään yön ajaksi. Kun kukinta on ohi, voit istuttaa kukkasipulit ulos puutarhaan, jotta ne kukkivat jälleen seuraavana keväänä.

Värikkäät ruukkukasvit

Esikot, leinikit ja kellot ovat värikkäitä kevätkukkia, jotka tuovat kotiin kevään tuntua ja iloa. Vaikutelma korostuu monivärisillä ruukuilla.

Leikkokukat

Leikkokukat ovat aina oikea valinta. Keltaiset tulppaanit, koivunoksat ja leinikit muodostavat ihastuttavan pääsiäiskimpun, mutta myös keltaiset ruusut ja keltanarsissit saavat kotiin pääsiäisen tuntua.

Ulkona

Keltanarsisseja on monta eri lajiketta, joiden värisävyt vaihtelevat keltaisen ja oranssin välillä ja jotka voivat olla kooltaan niin isoja kuin pieniäkin. Kasvit selviävät ulkona, vaikka öisin kävisikin hieman pakkasen puolella. Orvokit, muratti, pähkinäpensas ja paju sopivat hienosti istutettaviksi yhteen keltanarsissien kanssa. Kaikki nämä kasvit kestävät hieman viileämpiäkin öitä.

Istuta suureen ruukkuun, laita pohjalle 10 cm paksu kerros ruukkusoraa ja täytä ruukku kesäkukkamullalla. Istuta haluamasi kasvit ja kastele. Useampi ruukku, joissa on samantapaisia kasveja ryhmässä, antaa näyttävän vaikutelman, ja sellainen sopii hienosti sisäänkäynnille, parvekkeelle tai ulkotilaan.