02270 |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Citrus japonica

Kumkvatti

Ø12 cm, Oranssi

1999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Elokuu
Saatavana verkkokaupasta
Nouto myymälästä: Porvoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Syötävä
  • Tuoksuva
  • Syötävä
  • Tuoksuva
Pieniä soikean muotoisia, oranssinvärisiä hedelmiä joita syödään kuorineen! Kauniin kiiltävät lehdet ja miellyttävän tuoksuiset valkoiset kukat. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa savipitoisessa maassa, kuten välimeren mullassa. Pidä tasaisen kosteana.
Nimi kumkvatti on peräisin kiinankielestä ja käännettynä sana tarkoittaa "kulta-appelsiini". Kumkvatti on peräisin Aasiasta missä sitä viljellään hedelmien vuoksi. Muualla maailmassa sitä viljellään lähinnä koristekasvina. Oranssinväriset hedelmät ovat ohutkuorisia ja maku on makea jossa aavistuksen verran hapokkuutta ja kitkeryyttä. Kumkvatti syödään kokonaisina kuorineen. Tuoreena, marmelaadina, säilykkeenä tai kuorrutettuna. Ihastuttava kukinta ja voimakas miellyttävä tuoksu on suosion perusta. Kukat muistuttavat valkoisia posliinitähtiä muodoltaan ja runsaudessaan kukinta saattaa peittää tiheän, vihreän lehvästön kokonaan. Kumkvatti on kasvutavaltaan tiivis, pensastava, maljamaisen- tai pyörenmuotoinen. Lajike viljellään usein bonsaipuuna. Hyvänä ominaisuutena kumkvatti on suhteellisen kestävä joka sietää hiukan viileämpiäkin kasvupaikkoja ja soveltuu erinomaisesti ruukkukasvatukseen.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Elokuu
Saatavana verkkokaupasta
Nouto myymälästä: Porvoo
Loppu varastosta

Hoito-ohje

Viihtyy valoisalla paikalla jossa ilmankosteus on suuri, suojassa liiallisen voimakkalta auringonpaisteelta. Kosteuden säilyttävässä, läpäisevässä maassa, jonka pH-arvo on alhainen. Suihkuta ja sumuta sitrus usein. Kasvukaudella sitruspuu kastellaan säännöllisesti kalkittomalla vedellä. Kastele kerralla runsaasti ja anna kasvualustan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa.

Sitruspuu kannattaa siirtää kesäksi ulos lämpimään ja suojaisaan paikkaan. Muista totuttaa kasvi ulkolämpötilaan vähitellen. Siirrä sisälle ajoissa ennen syyshalloja. Talvella sitruunapuu tarvitsee lepojakson. Sijoita kasvi viileään tilaan, noin 5–15 °C:een ja kastele niukasti. Varmista että sitruspuu saa riittävästi valoa talvella. Lisävalaistus on suositeltavaa.

Kevään tullessa kastelua lisätään ja lämpötilaa nostetaan vähitellen. Lannoita sitruunapuuta rautapitoisella miedolla kastelulannoitteella keväästä syksyyn. Kasvi on hidaskasvuinen ja leikkaa varovasti keväällä. Karsituista latvaversoista saadaan pistokkaita joita voidaan juurruttaa. Sisätiloissa pölytys on hoidettava käsin siveltimellä näin mahdollistetaan hedelmien muodostumisen.

Istutusohjeet

Sitruskasvit viihtyvät savensekaisessa, läpäisevässä mutta kosteuden säilyttävässä kasvualustassa jonka pH-arvo on alhainen. Välimerenmulta tai sitrusmulta on paras vaihtoehto mutta myös rodomulta johon on sekoitettu kukkamultaa toimii hyvin! Istuta isokokoiseen ja korkeaan pohjareiälliseen ruukkuun. Lisää pohjalle ruukkusoraa ja täytä ruukku mullalla. Istuta sitrus samaan tasoon kuin vanhassa ruukussa. Istuta sitruskasvit uudelleen kahden vuoden välein.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 536716
EAN: 7058782476110
Väri: Oranssi
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 35 cm
Paino: 2 kg
Sisäruukun koko Ø: 12 cm
Alkuperä: Portugali

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc