Kymmenen trendikkäintä huonekasvia vuonna 2020

Kymmenen trendikkäintä huonekasvia vuonna 2020

Huonekasveja esitellään lähes jokaisessa sisustuslehdessä. Mitkä kymmenen kasvia nousevat trendikkäimmiksi vuonna 2020?

Etsitkö uusimpia trendejä?
Tässä ovat vuoden 2022 trendikkäimmät kasvit.

Helppohoitoista ja helposti sijoiteltavaa vihreää

Uusvanhat suosikit, kuten saniainen ja begonia, tekevät paluun vuonna 2020, mutta myös alokasiat ja muut suuret kasvit, joilla on kuviolliset ja moniväriset lehdet, ovat trendikkäitä. Tärkeimmät tekijät kasvien valinnassa ovat helppohoitoisuus sekä helppo sijoittaminen kotiin. Monet haluavat sisustaa vihreästi joutumatta uhraamaan liikaa aikaa hoitoon ja huolenpitoon. Onneksi valittavana on paljon helppohoitoisia kasveja.

Kymmenen kasvitrendiä vuonna 2020

Alle olemme keränneet kymmenen kasvia, joita pidämme vuoden 2020 trendikasveina.

 1. Juurakkovehka, Alocasia Zebrina
  Juurakkovehka pitää ykkössijaa trendikkyyden saralla. Kyseessä on kiehtova viherkasvi, jolla on suuret lehdet ja uniikeilla seeprakuvioilla varustettu varsi. Tämä kasvi viihtyy valoisilla paikolla poissa suorasta auringonvalosta. Juurakkovehka näyttää hienolta asetettuna jalustalle tai jakkaralle, ja se voi parhaiten ilmavalla paikalla.
   
 2. Saniainen, Nephrolepis Exaltata Green Lady
  Saniaiskasvi kaarisulkasaniainen on yksi klassisimmista ja kestävimmistä huonekasveista. Se on helppohoitoinen, suuri ja rehevä kasvi, joka kasvaa kompaktisti. Kaarisulkasaniainen tulee sijoittaa sisätilaan, ja sitä suihkutetaan säännöllisesti kalkittomalla vedellä.
   
 3. Begonia, Begonia
  Begonia on retrokasvi, jota on saatavilla monissa eri väreissä ja muodoissa. Kasvin lehdissä voi olla erilaisia kuvioita. Tarjolla on kaikkea klassisesta "mummokukasta" trendikkäisiin vaihtoehtoihin eri sävyillä ja värikombinaatioilla. Pilkkubegonia on suosikki, joka on tehnyt vahvan paluun. Se on upea pilkkuineen ja valkoisine pienine kukkineen. Kasvi on helppohoitoinen.
   
 4. Siroliuska-aralia, Schefflera Compacta
  Siroliuska-aralia on viimeisimmän kasvitrendin mukainen huonekasvi. Kyseessä on helppohoitoinen, suosittu ja raikas laji, ja siinä on kauniit, kiiltävät rusettimaiset lehdet, jotka ovat muodoltaan sateenvarjomaisia. Siroliuska-arelia tuo vehreyttä kotiin ja on kaunis kasvi, joka voi kasvaa jopa metrin korkuiseksi. Kasvi voidaan sijoittaa sekä valoisaan että puolivarjoiseen paikkaan.
   
 5. Kumiviikuna, Ficus Elastica
  Kumiviikuna eli huonekumipuu on pidetty kasvi, jolla on koristeelliset, nahkamaisen kiiltävät tummanvihreät lehdet. Se on helppohoitoinen ja sopii olohuoneen lattialle, jossa se voi kasvaa hyvinkin suureksi. Tämä viherkasvi on täydellinen lahja tyylitietoiselle.
   
 6. Isokirjopeippi, Plectranthus scutellarioides
  Isokirjopeipin suosio on suorastaan räjähtänyt viime vuosien aikana, ja trendi jatkuu myös vuonna 2020. Sen lisäksi, että kyseessä on koristeellinen väripommi, kasvi on myös helppohoitoinen ja nopeasti kasvava. Isokirjopeippi tulee sijoittaa valoisaan paikkaan, jotta sen värit pääsevät voimistumaan entisestään.
   
 7. Flamingokukka, Anthurium andraeanum
  Kiiltävine lehtineen ja eksoottisine kukkineen flamingokukka levittää värikylläistä eleganssia sinne, minne sen sijoitat. Kasvia on helppo hoitaa, ja lisäksi se kukkii lähes vuoden ympäri ilman lepokautta. Tämä kasvi pitää haaleasta vedestä ja kuohkeasta mullasta.
   
 8. Kultaköynnös, Epipremnum aureum
  Kultaköynnös on uusvanha suosikki, joka kasvaa joko roikkuen tai kiiveten, ja se on sekä helppohoitoinen että nopeakasvuinen. Tämä kasvi sopii täydellisesti sijoitettavaksi amppeliin sellaiselle ikkunalle, johon aurinko ei suoraan paista. Kellertävine lehtineen kultaköynnös kasvaa ja huolehtii itsestään, kunhan se vain saa vettä silloin, kun multa on kuivaa.
   
 9. Posliinikukka, Hoya carnosa
  Posliinikukka on trendikäs trooppinen kasvi, jossa on hyväntuoksuiset kauniit kukat. Kasvi on helppohoitoinen, ja se viihtyy suomalaisten kotien lämpimissä sisätiloissa. Posliinikukka on kaunis katseenvangitsija, kun sen köynnökset kiipeävät pitkin säleikköä tai kaarta, tai kun kasvi on ripustettu amppeliin. Posliinikukka kasvaa villinä Kiinassa, ja se saa kuivahtaa kastelujen välillä.
   
 10. Mehikasveja ryppäissä
  Mehikasvit ovat kasveja, jotka säilövät vettä lehtiinsä, ja siksi niitä kutsutaan mehilehtisiksi. Todella trendikkäitä kasveja ryhmäksi istutettuna ovat nyt rahapuu, mehiruusuke ja aasianmaksaruoho. Luo kukkapöytä eri mehikasveilla ja somilla kaktuksilla toteuttaaksesi tämän kalifornialaisen suuntauksen oikeaoppisesti. Tämä trendi on kuumimmillaan vuonna 2020.

Kärjen tuntumassa olevia trendikasveja

Isot kaktukset ovat myös trendikkäitä vuonna 2020. Ne ovat tunnetusti helppohoitoisia sekä kestäviä. Kaktukset viihtyvät valoisassa ja vaativat kastelua harvoin. Ne ovat siis täydellisiä kasveja moderniin kotiin.

Lue lisää

Viherkasvit >>
Kukkivat ruukkukasvit >>

Isoposliinikukka kaaressa

Korkeus 65 cm, Vihreä

4299
Lue lisää

Härmälehti 'Mexico'

Korkeus 10 cm, Vihreä

399
4 kpl 11,99
Lue lisää

Kaarisulkasaniainen 'Green Lady'

Korkeus 30 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Pilkkubegonia 'Maculata'

Korkeus 25 cm, Vihreä

1199
Lue lisää

Flamingonkukka

Korkeus 45 cm, Punainen

1599
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta