Laurus Nobilis 11,5 cm

Laakeripuu

Ø10.5 cm, Vihreä

999
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Syötävä
  • Syötävä
Talvivihanta pensas, jolla on voimakkaan aromaattiset lehdet. Lehtiä voidaan käyttää ruoanlaitossa tuoreena tai kuivattuna. Viihtyy auringossa tai puolivarjossa, ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Vältettävä alle +10 °C:n lämpötilaa.
Laakerinlehti on tuttu mauste ruoanlaitossa, mutta se yhdistetään myös viisauteen. Laakeripuu on ikivihreä puu tai pensas. Laakeripuu on monivuotinen, mutta meidän leveysasteillamme se on siirrettävä talveksi suojaan pakkaselta valoisaan ja viileään paikkaan. Kasvia voidaan kasvattaa ruukussa sisällä, mutta se viihtyy parhaiten ulkona aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa. Laakeripuun runko on tummanpunainen ja lehdet ovat pitkänomaiset ja jäykät. Ruoanlaitossa käytetään lehtiä tuoreena tai kuivattuna. Kuivattuna laakerinlehti on palapaistin, pataruokien ja keittojen perinteinen maustaja, mutta se sopii käytettäväksi myös tuoreena! Tietoon laakerinlehti liitettiin jo antiikin aikana, ja vielä nykyäänkin akateemisessa maailmassa sidotaan laakeriseppeleitä, jotka symboloivat voittoa ja oppineisuutta.

Hoito-ohje

Ruukkuun istutettu laakeripuu sijoitetaan suojaisaan, lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan. Kastele vastaistutettu taimi perusteellisesti ja anna mullan sitten kuivahtaa hieman ennen seuraavaa kastelukertaa. Anna kasville lannoitetta joka toinen viikko. Laakeripuu ei ole meillä talvenkestävä, joten se pitää siirtää talveksi viileään ja valoisaan paikkaan suojaan pakkaselta. Sopiva paikka on esimerkiksi valoisa lasiveranta tai lämmitetty kasvihuone, jossa lämpötila on noin 10–15 °C. Jos riittävän valoisaa paikkaa ei ole, laakeripuulle on annettava lisävaloa kasvivalaisimien avulla. Leikkaa laakeripuu varhain keväällä kauniin muotoiseksi. Korjaa lehtisatoa leikkaamalla kesällä kasvista tummanvihreitä lehtiä mieluiten yrttisaksilla. Älä kuitenkaan poista liikaa lehtiä.

Istutusohjeet

Istuta laakeripuu multavaan, ravinteikkaaseen ja savipitoiseen maahan. Muista valita pohjareiällinen ruukku ja salaojita se kerroksella kevytsoraa.

Toimitusmaksu ja toimitus

Voimme toimittaa 4-6 arkipäivässä. Näet arvioidun toimitusajan kassalla ennen kuin maksat. Täytä postinumero yllä olevaan ruutuun ”Tuotteen kotiintoimitus” nähdäksesi, onko haluamasi tuote varastossa ja valmiina toimitettavaksi nopeasti sinulle. Kuljetusliike jättää tilauksesi ovelle, mikäli et ole juuri silloin kotona.

Lähetyksen hinta perustuu painoon, määrään ja etäisyyteen varastostamme asiakkaalle. Kehitämme kuljetustoimintaamme jatkuvasti löytääksemme parhaat logistiset ratkaisut.

Plantagen toimittaa tilauksia kaikkina arkipäivinä. Täytä postinumerosi postinumeroruutuun nähdäksesi, voidaanko kyseinen tuote toimittaa sinulle.

Painavat lähetykset jätetään tonttirajalle. Kantoapu ei sisälly.

Tuotetiedot

Myyntiaika: Tammikuu - Elokuu
Artikkelinumero: 514872
EAN: 5708869299768
Väri: Vihreä
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 620 g
Sisäruukun koko Ø: 12 cm

Osta myös

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc