Lawsoninsypressi

Lawsoninsypressi

12,99  
Hidaskasvuinen leveä sypressi, pylväsmäinen kasvutapa. Kasvaa 10 vuodessa noin 2 m. Siniharmaa, runsaasti havuja. Vaatii suojaisan kasvupaikan ja suojauksen kevätauringolta
Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii' 2L
Tuotteen sesonki alkaa: Maaliskuu
Tuotteen sesonki loppuu: Lokakuu
EAN 4011266067764
Korkeus 30
Sisäruukun koko 17.0
Sopii hyvin leikattavaksi tai vapaasti kasvavaksi aidaksi. Voidaan käyttää myös ryhmäistutuksiin ja ruukkuihin. Yleinen myös jouluistutuksissa.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Menestyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Ravinnontarve: Sypressi menestyy parhaiten ravinteikkaassa maassa, pH alle 7. Sypressi ei viihdy kalkkipitoisessa maassa. Käytä sen tähden kalkitonta lannoitetta kuten Blåkorn. Kastelu: Sypressi tarvitsee yleensä tasakostean maan, vaikka monet lajikkeet sietävätkin sekä kuivuutta että runsaasti kosteutta.

Anna sypressin imeä itseensä vettä noin puoli tuntia ennen istutusta. Pensasta varten kaivetaan 50 cm syvä ja leveä kuoppa, puuta varten n 60-80 cm. Sekoita vanhaan multaan vähintään kolmannes uutta kasvimultaa tai kasvuturvetta. HUOM! Happamaan maan kasveille käytetään puhdasta turvemultaa tai alppiruusumultaa. Poista muoviruukku ja laske kasvi kuoppaan niin, että juuripaakku jää aivan ympäröivälle tasolle. Lyö maahan varovasti tukitolppa, varo puun juuria. Sido puu kiinni tolppaan erityisillä puusiteillä. Säännöllinen kastelu koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Lannoitus vuosittain luonnonlannoittella tai täyslannoitteella. Muuten pensaat ja puut ovat hyvin helppohoitoisia. Yksinkertainen vuosittainen ylläpitoleikkaus: kuolleet oksat poistetaan, samoin kuin sisäänpäin kasvavat tai risteävät oksat.