Lawsoninsypressi ”Ellwoodii”, korkeus 40–50 cm

Lawsoninsypressi ”Ellwoodii”, korkeus 40–50 cm

19,99  
Hitaasti kasvava sypressi, jolla on leveä, pilarimainen kasvutapa. Kasvaa n. 2 m kymmenessä vuodessa. Siniharmaa, pehmeät neulaset. Viihtyy multavassa, hieman kosteassa ja läpäisevässä maaperässä suojaisella paikalla. Hyvä kontrastikasvi.
Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii' 5L
Tuotteen sesonki alkaa: Maaliskuu
Tuotteen sesonki loppuu: Lokakuu
EAN 4017891052380
Korkeus 50
Sisäruukun koko 23.0
Lawsoninsypressi ”Ellwoodii” viihtyy leudossa ilmastossa muotoon leikattuna tai vapaasti kasvavana pensasaitana. Voidaan käyttää sekaistutuksissa sekä istuttaa ryhmiin ja ruukkuihin. Käytetään myös jouluisissa kasviryhmissä. Suojattava voimakkaalta kevätauringolta esimerkiksi kuituliinalla tai suojakankaalla. Ruukkuun istutettava kasvi tulee siirtää talvehtimaan viileään, valolta suojattuun paikkaan.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Ravinteiden tarve: Sypressit viihtyvät yleensä parhaiten ravinteikkaassa maaperässä. pH-arvon pitäisi olla hapan tai normaali. Sypressit eivät viihdy kalkkisessa maaperässä. Käytä siksi kalkitonta lannoitetta, esim. Blåkornia. Kastelun tarve: Sypressit tarvitsevat yleisesti ottaen tasaisen kostean maaperän, vaikka monet lajikkeet kestävätkin sekä kuivuutta että runsasta kosteutta.

Anna kasvin olla vedellä täytetyssä sangossa n. 30 minuuttia ennen istutusta. Pensaille kaivetaan 50 cm syvä ja leveä kuoppa, puille n. 60–80 cm syvä ja leveä. Sekoita kasvualustaan vähintään 1/3 kukkamultaa tai kasvuturvetta. HUOM! Happaman maan kasveille käytetään sen sijasta puhdasta turvemultaa tai alppiruusumultaa. Ota ruukku pois ja aseta juuripaakku kuoppaan, niin että se on juuri maanpinnan alapuolella. Puille: lyö maahan varovasti paalu juuria vahingoittamatta. Sido puu paaluun siihen tarkoitetulla puunauhalla. Kastele säännöllisesti koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Lannoita joka vuosi yleis- tai luomulannoitteella. Muuten pensaat ja puut ovat erittäin helppohoitoisia. Yksinkertaisessa vuosittaisessa hoitoleikkauksessa kuolleet, sisäänpäin kasvavat tai ristikkäiset oksat poistetaan.