Lawsoninsypressi ”Ivonne”, varren korkeus 60 cm

Lawsoninsypressi ”Ivonne”, varren korkeus 60 cm

49,99  
Pyramidin muotoinen kasvi, jolla on erittäin kauniit, kullankeltaiset neulaset. Tässä korkeavartisena. Leikattava, jotta pysyy muodossaan. Suojaa voimakkaalta kevätauringolta. Viihtyy läpäisevässä, kosteuden säilyttävässä maaperässä.
Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' 15L
Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Syyskuu
EAN 4017891860572
Korkeus 60
Sisäruukun koko 32.0
Kaunis yksittäiskasvina mutta myös sekaryhmissä havupuiden kanssa, jolloin väri antaa hienon kontrastin.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa.

Viihtyy parhaiten multavassa, läpäisevässä ja hieman kosteassa maaperässä. Ravinteiden tarve: Sypressit viihtyvät yleensä parhaiten ravinteikkaassa maaperässä. pH-arvon pitäisi olla hapan tai normaali. Sypressit eivät viihdy kalkkisessa maaperässä. Käytä siksi kalkitonta lannoitetta, esim. Blåkornia. Kastelun tarve: Sypressit tarvitsevat yleisesti ottaen tasaisen kostean maaperän, vaikka monet lajikkeet kestävätkin sekä kuivuutta että runsasta kosteutta.

Anna kasvin olla vedellä täytetyssä sangossa n. 30 minuuttia ennen istutusta. Pensaille kaivetaan 50 cm syvä ja leveä kuoppa, puille n. 60–80 cm syvä ja leveä. Sekoita kasvualustaan vähintään 1/3 kukkamultaa tai kasvuturvetta. HUOM! Happaman maan kasveille käytetään sen sijasta puhdasta turvemultaa tai alppiruusumultaa. Ota ruukku pois ja aseta juuripaakku kuoppaan, niin että se on juuri maanpinnan alapuolella. Puille: lyö maahan varovasti paalu juuria vahingoittamatta. Sido puu paaluun siihen tarkoitetulla puunauhalla. Kastele säännöllisesti koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Lannoita joka vuosi yleis- tai luomulannoitteella. Muuten pensaat ja puut ovat erittäin helppohoitoisia. Yksinkertaisessa vuosittaisessa hoitoleikkauksessa kuolleet, sisäänpäin kasvavat tai ristikkäiset oksat poistetaan.