Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Lehtisalaatti 'Salad Bowl'

399
Ota 5 maksa 4
Ei sesongissa
Myyntiaika: Elokuu - Tammikuu
Nouto myymälästä: Porvoo
Saatavana verkkokaupasta
Osta myymälästä: Porvoo
Kauniin vihreänsävyinen lehtisalaatti jolla on löyhästi kerätyt kerät. Maukas tuoreena salaateissa ja koristeluun. Kasvaa hyvin viileässä. Viihtyy auringossa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa maaperässä. Kastellaan runsaasti.
On palkitsevaa poimia salaatinlehtiä omista viljelmistä koko kasvukauden ajan, aikaisin kesästä alkaen myöhäiseen syksyyn asti. Tämä lehtisalaatti on helppo kasvattaa ja itää hyvin viileässä lämpötilassa. Voidaan kylvää erissä jolloin mehukkaan rapeita lehtiä voidaan korjata lähes koko kasvukauden ajan. Hieno lisä keittiöpuutarhaan. Maukkaat ja mehukkaat lehdet sopivat erinomaisesti salaatteihin, leivän päälle, lisukkeena tai ruokien koristeluun. Lehtisalaatti 'Salad Bowl' kuuluu siemeniin jotka voidaan kylvää ympäri vuoden! Sara Bäckmo, tunnettu ruotsalainen puutarhaprofiili ja pohjoismaiden suurimman puutarhablogin perustaja on yhdessä Nelson Garden:in kanssa valinnut 57 erityisen kylmänkestävää lajiketta joita voidaan kasvattaa ympäri vuoden pohjolan kylmässsä ilmastossa.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Elokuu - Tammikuu
Nouto myymälästä: Porvoo
Saatavana verkkokaupasta
Osta myymälästä: Porvoo

Tähän tuotteeseen sopivat

Hoito-ohje

Salaatti viihtyy läpäisevässä, kosteuden pidättävässä massa. Kasvata salaatti suojaisalla paikalla auringossa tai puolivarjossa. Salaatti ei kestä kuivuutta ja erityisesti kesällä on huolehdittava riittävästä kastelusta mutta varottava liiallista märkyyttä. Muista että salaatti tarvitsee itääkseen viileän kasvualustan. Poista säännöllisesti rikkakasveja. Salaatintaimien kasvaessa rivejä on harvennettava jotta taimille jää kasvutilaa. Kylvetään useammassa erässä, syyskylvökset on hyvä suojata kuitukankaalla jolloin sadonkorjuuaika pitenee.

Istutusohjeet

Salaattia voi kylvää suoraan avomaalle pakkasten mentyä, usein jo huhtikuussa ja jatkaa kylvämällä erissä syksyyn asti. Vielä aikaisempi kylvös onnistuu kasvihuoneessa tai jopa ruukuissa hyvin suojattuina. Salaatin siemen tarvitsee viileän lämpötilan kasvualustassa jotta siemen itää, ei yli 20°C. Jotta siemenet itäisivät myös lämpiminä kesäpäivinä niitä kannatta pitää jääkaapissa itämisvaiheessa tai vaihtoehtoisesti sijoittaa esikasvatusastia varjoisalle paikalle. Kokeile myös kylvää syksyllä jolloin salaatti, onnistuneen talvehtimisen jälkeen, kasvaa ja tuottaa satoa jo aikaisin keväällä. Suojaa kylvös talveksi kuitukankaalla tai oljella. Hajakylvös ja n. 0,5 cm syvään. Salaatin kasvaessa rivejä on harvennettava jotta taimiväli olisi n. 25–35 cm. Salaatti on nopeakasvuinen ja satoa korjataan säännöllisesti, samalla tehdään erissä uusia kylvöksiä jolloin tuoretta salaattia on saatavilla pitkän ajan. Salaatti kasvaa hyvin lähes kaikenlaisilla mailla mutta suosii multavaa, kosteuden pidättävää ja läpäisevää maaperää. Salaatti ei vaadi runsaasti ravinteita kasvaakseen hyvin, maan peruslannoitus on useimmiten riittävä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 532212
EAN: 7312600115033
Leveys: 0,4 cm
Syvyys: 9,4 cm
Korkeus: 14,5 cm
Paino: 3 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Nelson Garden
Alkuperä: Ruotsi
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc