Lotta Hintsa, Miss Suomi 2013, yrittäjä

Lotta Hintsa, Miss Suomi 2013, yrittäjä

Työnsä puolesta jatkuvasti matkusteleva Lotta Hintsa rakastaa viherkasveja ja kukkia.

”Usein olen poissa kotoa muutamankin kuukauden yhtä soittoa, minkä vuoksi on mahdotonta pitää kasvit hengissä. Siksi suosin leikkokukkia.”

Kansainvälistä kauppaa ja yrittäjyyttä Jyväskylän yliopistolla lukeva Hintsa suuntaa lokakuun lopulla Ugandaan auttamaan Caring Hands-projektissa.

”Caring Hands on naisten asemaa Ugandassa parantava kansalaisjärjestö. Vähäosaisille naisille opetetaan taitoja, joiden avulla he voivat tienata leivän pöytään ja näin elättää itsensä ja perheensä. Naiset tekevät muun muassa todella upeita koruja käsitöinä ja niitä on sitten mahdollista ostaa. Minä autan muun muassa markkinoinnissa ja yhteistyökumppaneiden hankinnassa. On todella upeaa päästä tutustumaan paikanpäällä näihin supernaisiin! ”

Ugandan jälkeen matka jatkuu Yhdysvaltoihin yhdessä Lotan tulevan aviomiehen Kristianin kanssa.

”Kukat tekevät kodin - vaikka kyseessä olisikin väliaikaiskoti. Pyrin siihen, että minulla on aina tuoreita leikkokukkia kotona. Kuka tahansa voi tehdä persoonallisen kimpun itse. Nyt syksyn aikaan mun mielestä on tosi kiva yhdistellä kimppuihin murretunvärisiä kukkia, koristelehtiä- ja marjoja!”

Lotta myöntää, että toki hän rakastaa myös klassisia ruusukimppuja, vaikka tykkää eniten luonnollisennäköisistä, itsetehdynnäköisistä kimpuista.

”Haluan että hääkimppuni tulee näyttämään sellaiselta, kun se olisi poimittu juhannuspellolta. Ei mitään liian symmetristä ja tylsää” kesällä 2016 naimisiin aikova tuleva morsian paljastaa.

Instagram: @LottaHintsa.