Löydä sopivat ravinteet huonekasveillesi

Oikeanlainen multa ja lannoite ovat ratkaisevia tekijöitä kasviesi hyvinvoinnille. Näin kasvit säilyvät kauniina ja hyvinvoivin, ja voit nauttia niistä pidempään.

Löydä sopivat ravinteet huonekasveillesi

Näin lannoitat huonekasvisi

Kaikki kasvit ovat tietenkin erilaisia ja tarvitsevat eri määrän ravinteita, mutta tarve on yleensä suurimmillaan keväällä ja kesällä. Kasvien tärkein kasvukausi on silloin, kun auringonvaloa on eniten.

Nopeakasvuiset kasvit sekä kukkivat, hedelmiä tuottavat kasvit tarvitsevat enemmän ravinteita kuin muut kasvit. Jos et ole aiemmin lannoittanut kasvejasi, tulet huomaamaan merkittävän eron, kun aloitat säännöllisen lannoittamisen.

Kevät- ja kesäkuukausina useimmat kasvit tarvitsevat ravinteita viikoittain. Syksyllä ja talvella riittää, että lannoitat kerran kuukaudessa.

Kasvi, joka saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, kasvaa enemmän ja sillä on parempi vastustuskyky. Kannattaa selvittää, onko omilla kasveillasi erityistarpeita ravinteiden ja hoidon suhteen.

Tavalliset ravinteet ja luomuravinteet

Lannoitteita on monenlaisia, vaikka suurin osa ravinteista sisältääkin suunnilleen samoja ainesosia. Ravinteiden yleisiä ainesosia ovat typpi (N), fosfori (P) ja kalium (K), sillä nämä ovat tärkeimpiä ravintoaineita kaikille kasveille. Usein lannoitteiden pakkauksissa puhutaankin NPK-arvosta.

Yhä useampi haluaa nykyään kasvattaa kasveja mahdollisimman luontoystävällisellä tavalla. Siksi lannoitevalikoimassa on nyt paljon luomuvaihtoehtoja. Keinolannoitteiden mineraalit saadaan kaivostoiminnasta, kun taas orgaaniset lannoitteet valmistetaan esimerkiksi merilevästä, paperiteollisuuden jäännöstuotteista tai kotieläinten virtsasta.

Algominin luomulannoite on esimerkiksi täysin orgaaninen nestemäinen lannoite, jolla on ruotsalainen Krav-luomumerkki. Lannoite soveltuu sekä viherkasveille että kukkiville kasveille sisällä ja ulkona. Plantagenin jauhemainen vihanneslannoite on myös Krav-merkitty ja tarkoitettu luonnonmukaiseen viljelyyn.

Vihanneslannoite >>

Kuiva vai nestemäinen ravinne

Monien mielestä nestemäinen ravinne on helppokäyttöinen ruukkukasveille. Yleensä yksi korkillinen ravinnetta vesilitraa kohti riittää.

Pitkävaikutteiset ja kuivat raelannoitteet ovat myös erityisen suosittuja. Ravinteen voi sekoittaa multaan istutuksen yhteydessä tai laittaa myöhemmin. Raelannoite voi hyvin riittää koko kesäksi esimerkiksi parvekelaatikossa.

Kasviravinne >>

Lannoite Pitkävaikutteinen >>

Ravinnepuikot

Ravinnepuikot pistetään multaan, ja ne antavat kasveille ravintoa pidemmän aikaa. Puikkoja on saatavana viherkasveille, kukkiville kasveille ja orkideoille.

Erityislannoitteet

On olemassa lannoitteita, jotka on valmistettu tietyille kasvityypeille. Esimerkiksi nestemäinen sitrusravinne on erinomainen lannoite sitruskasveille, ja orkidearavinne orkideoille.

Sitrusravinne >>

Orkidearavinne >>

Vinkki!

Bokashi Jos sinulla on bokashi-komposti, voit hyvin käyttää siitä tulevan nesteen (suotoveden) kasviesi lannoittamiseen. Laimenna neste pienellä määrällä vettä.Ravinnepuikko viherkasveille

30 kpl

549
2 kpl 7,99
Lue lisää

Ravinnepuikko kukkiville kasveille

30 kpl

549
2 kpl 7,99
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta