Luo unelmiesi kukkapenkki viidessä vaiheessa

Luo unelmiesi kukkapenkki viidessä vaiheessa

Ajattele kukkia, ruohoa ja lehtiä eri väreissä ja korkeuksissa. Kun yksi kauneus kuihtuu, on seuraava nuppu valmiina ja näin kierto jatkuu aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Se vaatii tietysti pientä suunnittelua, mutta sen jälkeen voit luoda unelmiesi kukkapenkin.

5 vinkkiä ja ohjetta täydelliseen ja helppohoitoiseen kukkapenkkiin:

1. Suunnittele huolellisesti ennen kuin aloitat

Kauniista kukkapenkistä on iloa vuodesta toiseen, aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Kaikki, mitä vaaditaan, on hieman suunnittelua, kasveja, jotka viihtyvät yhdessä, ja hieman halua luoda jotain hienoa puutarhassa.
Aloita kukkapenkin sijainnista. Onko se aurinkoinen, etelään suuntautuva? Varjoinen vai puolivarjoinen? Kuiva vai kostea? Valitse kasvit sijainnin mukaan. Pidä mielessä myös erilaiset kukinta-ajat, jotta saat kauniin kukkapenkin aina keväästä syksyyn. Hahmottele ja suunnittele huolellisesti jo alusta lähtien parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
Lue täältä lisää siitä, kuinka voit valmistautua tulevaan sesonkiin>>

2. Valitse paras mahdollinen multa kasveillesi

Ajattelet ehkä, että multa mikä multa. Fakta on kuitenkin se, että multa on kasviesi hyvinvoinnin A ja O. Hankkimalla itsellesi lisää tietoa ja valitsemalla oikean mullan oikealle kasville, tulet onnistumaan entistä paremmin kukkapenkin kasviesi kanssa. Aloita kuokkimalla kukkapenkki ja poistamalla kaikki rikkakasvit. Sekoita joukkoon istutusmulta ja lannoitteet. Jos maa-aines on savista, lisää joukkoon mielellään kaarnamultaa. Jos maa-aines on hiekkaista, tulee sinun lisätä joukkoon runsaasti multaa ja kaarnamultaa. Joka vuosi, tai aina kun istutat jotain uutta, tulisi sinun lisätä uutta multaa ja lannoitetta parantaaksesi puutarhassasi sijaitsevaa maa-ainesta.
Vaikuttaako tämä vaikealta? Käytä apunasi multakouluamme, niin saat parempaa maa-ainesta >>
 

3. Valitse oikeat kasvit ja luo oma keitaasi

Kukkapenkkisi kokoluokasta riippumatta, voit löytää kasveja, jotka antavat sinulle haluamasi tunteen. Nämä kasvit voivat olla kaikkea aina perennoista, kuten Salviat ja Akileijat, puutarharuusuihin ja suuriin, värikkäisiin kasveihin.
Perenna on yleisnimitys kasveille, jotka tulevat takaisin talven levon jälkeen, vuosi toisensa perään. On olemassa monia eri vaihtoehtoja, joista valita, ja pienellä suunnittelulla voit luoda itsellesi kukkapenkin, joka kukoistaa aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Muista istuttaa ne mahdollisimman nopeasti, sillä niiden täytyy saada multaa ympärilleen voidakseen hyvin.
Perennat – Näin onnistut >>
 

4. Istuta ryppäissä saavuttaaksesi onnistuneen lopputuloksen

Asettele kasvit juuri niin kuin olit ajatellut, mieluiten 3-5 saman lajikkeen ryhmissä. Kokoa yhteen värejä ja lajikkeita, jotta kukkapenkki saisi rauhallisen ja harmonisen vaikutelman. Pidä mielessä, että korkeat perennat näyttävät parhaimmilta kukkapenkin takaosassa. Useimmille perennoille on olemassa tietoa istutusväleistä, jotta voit laskea kuinka monta kasvia tarvitset neliömetriä kohden.
Hyviä vinkkejä monivuotisiin puutarhakasveihin ja siihen, kuinka istutat ne >> 
 

5. Kastele ja pidä huolta kasveistasi

Kastele välittömästi istutuksen jälkeen ja tämän jälkeen tarvittaessa. Noin 3-4 viikkoa istutuksen jälkeen on aika lannoittaa uudelleen.
Pidä mielessä, että alkukesä on usein erittäin kuiva ja kasvit tarvitsevat tällöin todella paljon vettä. On myös tärkeää miettiä, mihin vuorokaudenaikaan kastelet kasvejasi. Paras aika kastella on myöhään illalla tai aikaisin aamulla, sillä tällöin vettä höyrystyy pois vähemmän verrattuna keskipäivään, jolloin lämpötila on usein korkeampi. Hyvin toteutetuilla kasteluratkaisuilla teet istutuksistasi entistä kauniimpia ja helppohoitoisempia.
Lisää vinkkejä ja ohjeita kasteluun liittyen >>

Tiesitkö, että…

Monet valitsemistamme perennoista on istutettu erityiseen siniseen ruukkuun. Asiakkaanamme voit palauttaa nämä ruukut takaisin meille Plantagenille ja näin osaltasi myötävaikuttaa paremman ympäristön puolesta. Jokaista viittä palauttamaasi sinistä ruukkua kohden saat itsellesi uuden vapaavalintaisen perennan ennaltamäärätystä hintaryhmästä, joka myös on istutettu tällaiseen siniseen ruukkuun.


Haluatko tietää lisää? Lisää vinkkejä ja ohjeita siitä, kuinka luot hienoja kukkapenkkejä, löydät osoitteesta plantagen.fi.