Rosa (Polyantha Group) CRYSTAL FAIRY ('Spekren')

Maanpeiteruusu CRYSTAL FAIRY

Ø23 cm, Valkoinen

3999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Toukokuu - Elokuu
Osta myymälästä: Espoo
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 40 cm
  • Täysikasvuinen: 40 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 40 cm
  • Täysikasvuinen: 40 cm
Matala tiheä- ja leveäkasvuinen maanpeiteruusu. Kukkii runsaasti pienin puhtaanvalkoisin kukin tiiviinä terttuina. Hyvä maanpeiteruusu rinteisiin ja reunakasvina. Aurinko tai puolivarjo, läpäisevä ja ravinteikas maa.
’Crystal Fairy’ -polyantharuusun voidaan sanoa muodostavan maan peittävän kevyen, puhtaan valkoisen pilven! ’Crystal Fairy’ on matalakasvuinen, tiivis- ja leveäkasvuinen ruusu; oksat ovat pitkät ja riippuvat, ja raikkaan vihreät lehdet pieniä ja kauniita. Kukat ovat pieniä ja tiheään kerrottuja ja ne kasvavat isoina terttuina alkukesästä myöhään syksyyn. Kukinta voi olla niin runsas, että lehdistö tuskin erottuu valkoisen lomasta. Ennen nuupahtamistaan kukat saavat kevyen roosan sävyn. Aivan mahtava suurissa ryhmissä, maanpeiteruusuna rinteissä tai matalana aidanteena. ’ Crystal Fairy’ -ruusun tuoksu on kevyt, se on melko helppohoitoinen ja hyvin kestävä. Jokaisen ruusunystävän suosikki!

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Maanpeiteruusut viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Maanpeiteruusut pärjäävät itsekseen ilman leikkaushoitoa, mutta kuolleet oksat kannattaa poista, samoin nuupahtamaisillaan olevat kukat, koska se edistää uusien kukkien kehittymistä ja parantaa pensaan ulkonäköä. Liian korkeiksi kasvaneet varret voidaan lyhentää. Oksat leikataan keväisin koivun lehden ollessa hiirenkorvalla.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 530108
EAN: 7058782436701
Väri: Valkoinen
Leveys: 25 cm
Syvyys: 25 cm
Korkeus: 35 cm
Paino: 3,1 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta