Toukokuu – ihanan vihreä kuukausi

Toukokuu – ihanan vihreä kuukausi

Toukokuussa on ihana oleskella ja viljellä perheen ja ystävien kanssa kuistilla, parvekkeella ja puutarhassa. Kaikki osaavat viljellä, ja yhdessä tehden päästään nauttimaan paitsi vihanneksista, myös seurasta ja uusista tuttavuuksista.

Kasvata sekä sisällä että ulkona

Nyt lämpö ja valo alkavat tulvia toden teolla, ja valittavana on monia kasveja kylvöön ja istutukseen. Kun maa alkaa lämmetä, voit kylvää suoraan maahan, mutta se onnistuu edelleen myös sisällä. Jos haluat juhannukseksi varhaisperunoita, on aika istuttaa ne nyt sankoihin, lavalaatikoihin tai avomaalle.

Tomaattia, kurkkua, paprikaa ja monia muita kasviksia voi ostaa taimina ja istuttaa suurempiin ruukkuihin parveke- tai sisäkasvatusta varten (suojaa ne kuituliinalla tai paperipussilla, jos ne ovat ulkona kylminä öinä). Kaikki viljelyyn >>

Tuo toukokuu kotiin

Kasvit parantavat elämää, joten pue koti keväiseen kuosiin ihanilla viherkasveilla, kuten trendikkäällä peikonlehdellä, suurilla palmuilla ja helppohoitoisilla kaktuksilla. Nyt myymälöissämme on saatavana myös monia hienoja jalustoja, joiden avulla kasveilla sisustaminen on kotona helpompaa.

Amppeleiden avulla voit sijoitella enemmän kasveja korkeammalle. Katosta ripustettaviksi sopivat hyvin orkidea, posliinikukka ja muratti. Piristä kylpyhuonetta pesualtaan reunalle asetetuilla leikkokukilla tai minikasveilla. Yhdistä kukkivat kasvit vihreään – auringossa viihtyvillä ruusuilla ja hibiskuksella saat paljon väriä.

Vietä toukokuun juhlia kauniiden kukkakimppujen keskellä

Toukokuussa on paljon ilonaiheita – koristele leikkokukilla niin arkea kuin juhlaakin. Hemmottele itseäsi tai ystävää ihanalla kukkakimpulla, jossa on kesän värit.

Istuta kukkia kuistille, parvekkeelle tai sisäänkäynnin luo

Luo oma keidas ruukkuihin istutetuilla ihanilla kesäkukilla, kuten ruusuilla, tähtisilmillä, pelargoneilla, lobelioilla, samettikukilla ja petunioilla. Myös monivuotiset kasvit, kuten laventeli, kuunlilja ja erilaiset kurjenpolvet, ovat upeita suurissa ruukuissa. Puutarhahortensia suurine kukkineen täyttää tilan hienosti ja luo ihanan vehreän tunnelman. Pienet puut, kuten pikkusyreeni, tuovat vihreyden esiin, ja myös omenapuita ja marjapensaita voi hyvin istuttaa suuriin ruukkuihin. Aurinkoisella paikalla marjoista tulee makeita.

Nurmikko

Nurmikko alkaa vihertää ja on aika lannoittaa se sekä poistaa voikukat voikukkaraudalla syvällä kasvavaa juurta myöten, niin ettei kasvi pääse leviämään. Tuotteet nurmikkoa varten >>