Marraskuussa ehtii levätä ja rentoutua

Marraskuussa ehtii levätä ja rentoutua

Saat vähän ylellisyyttä arkeen ostamalla kauniin kukkakimpun ja sytyttämällä kynttilöitä pimeisiin marraskuun iltoihin. Talvi on valtaamassa puutarhan ja elämä on siirtynyt sisälle.

Ikkunan takaa on mukava seurata pikkulintuja, jotka käyvät syömässä siemeniä ja puista pudonneita hedelmiä. Kotona vallitsee rauha ennen joulupuuhien alkamista. Ehkä on aikaa muistella kulunutta kesää.

Sytytä kynttilä

Pyhäinpäivä on vanha kristillinen pyhimysten ja vainajien muistopäivä. Pyhäinpäiväviikonloppuna monet käyvät hautausmailla ja muistolehdoissa sytyttämässä kynttilöitä ja viemässä läheisten haudoille kransseja ja kukkia.

Illan hämärtyessä tuhannet kynttilät tuikkivat tunnelmallisesti hautausmailla eri puolilla maata. Plantagenin valikoimissa ja kauniita ja kestäviä hautakoristeita, kynttilöitä ja lyhtyjä haudoille ja muistelupaikoille vietäviksi.

Viihtyisää vihreyttä kotiin

Leikkokukat ja viherkasvit piristävät kotia. Kasvit puhdistavat ilmaa ja helpottavat hengittämistä. Kasveja voi asetella muuallekin kuin ikkunalaudalle: kukkapöytien, jakkaroiden ja amppelien avulla saat koottua suuria kasviryhmiä, jotka luovat viidakkomaista tunnelmaa. Ruusuista, krysanteemeista tai liljoista sidottu kimppu ilahduttaa pöydällä. Kauniit maljakot lisäävät tyylikkyyden ja viihtyisyyden vaikutelmaa.

Kutsuva sisäänkäynti

Kun päivä alkaa hämärtyä, on mukava sytyttää ulos kynttilöitä, lyhtyjä ja ulkotulia luomaan kodikasta tunnelmaa. Sisäänkäynnin luona havut, kanervat, koristekaalit ja hopeansävyiset kasvit toivottavat tulijat tervetulleiksi.

Adventin aika

Kuun lopussa lähestyy ensimmäinen adventti, ja joulunodotus alkaa. Vehreään ja tuoksuvaan joulutunnelmaan tarvitaan joulutähtiä, sammalta, hyasintteja, amarylliksiä, jouluruusuja, varpuja, murattia ja ovikransseja.

Suojaa puutarhan kasveille

Puutarhan kasvit on syytä suojata jyrsijöiltä ja jäniksiltä rungonsuojin ja verkoin. Tehokkaimmin suojaaminen onnistuu kiertämällä kanaverkkoa koko pensaan tai hedelmäpuun päärungon ympäri. Ruusut ja muut arat kasvit tarvitsevat suojaa juurilleen. Kasaa tyvelle multaa tai kuorikatetta ja peitä kuusenhavuilla.