Varjomuratti, eri lajikkeita, korkeus +15 cm

Varjomuratti, eri lajikkeita, korkeus +15 cm

5,99  
Helposti kasvatettava kasvi, jolla on kauniit lehdet. Hieno ruukussa tai amppelissa, säilyy virkeänä koko vuoden. Kestää pakkasta. Ei yleensä talvehdi ruukussa. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maaperässä. Myrkyllinen.
Hedera helix 1L
Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Syyskuu
EAN 4017891036885
Korkeus 15
Leveys 50
Sisäruukun koko 13 cm
Suosittu ja monikäyttöinen kiipijäkasvi. Kaunis saadessaan kasvaa puuksi aitaa, seiniä tai kehikkoa vasten. Sopii hyvin myös maan peittäväksi kasviksi pensaiden ja puiden alle. Kestää suolavesiroiskeita ja saasteita. Voidaan kasvattaa myös ruukussa. Helppo kasvattaa, ei kovin vaativa.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa.

Lannoitetaan yleis- tai luomulannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden aikana.

Aseta kasvi ennen istutusta sankoon, jossa on vettä, niin että se kostuu läpikotaisin. Kaiva noin 60 cm syvä ja leveä kuoppa ja sekoita maaperään vähintään kolmasosa uutta puutarhamultaa. Jos kasvi istutetaan seinustalle, välimatkan seinään on oltava vähintään 50 cm. Lähempänä seinää maaperä on liian kuiva. Ota kasvi ruukusta ja istuta se kuoppaan. Täytä kuoppa multaseoksella ja painele sitä varovasti käsin. Kastele kunnolla. Tue kasvi esimerkiksi kehikolla. Leikkaus ja muita hoito-ohjeita. Vaatii yleensä vain kevyemmän karsinnan, jossa huonot ja kuolleet oksat poistetaan. Jos kasvi alkaa käydä liian suureksi, sitä voi karsia tai leikata reilusti, jotta se alkaa kasvaa uudelleen. Lannoitetaan yleis- tai luomulannoitteella keväällä, kastellaan pitkän kuivuuden aikana.