Ribes nigrum 'Öjebyn'

Mustaherukka 'Öjebyn'

Ø23 cm, Musta

6 € 1999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Lokakuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
 • Veden tarve: Kohtalainen
 • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
 • Lannoitus: Kohtalainen
 • Kasvuvyöhyke: 1-4
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1-4
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Syötävä
 • Tuoksuva
 • Hyväksi mehiläisille
Melko pystykasvuinen ja satoisa pensas. Marjat suuret ja hyvän makuiset. Melko hyvin härmää kestävä. Viihtyy lämpimällä paikalla, auringossa ja puolivarjossa, läpäisevässä, kosteuden säilyttävässä ja ravinteikkaassa maaperässä.
Mustaherukka ’Öjebyn’ on vanha ja suosittu lajike kansan keskuudessa, sillä se on kestävä ja tuottaa runsaan sadon isoja, herkullisia marjoja! Voimakas ja leveä, hiukan rento kasvutapa, kauniin, rehevän vihreällä lehvästöllä joka tuoksuu voimakkaasti mustaherukalle. Lehdistä voi lisäksi valmistaa maukasta mehua. Toukokuussa tapahtuva kukinta houkuttelee runsaasti, meille tärkeitä pölyttäjähyönteisiä. Sadonkorjuuaika on heinä-elokuussa jolloin pensas tuottaa runsaasti ohutkuorisia, mustia marjoja. Ne ovat aromikkaan makeanhappamat ja maistuvat herkullisilta suoraan pensaasta syötynä, lisäksi niistä syntyy maukasta mehua, hilloa tai hyytelöä. Jos sato on todella runsas, voidaan marjoja myös pakastaa. Mustaherukka ’Öjebyn’ on kestävä lajike jolla on hyvä härmänkestävyys.

Kasvukausi

Istutusaika
Sadonkorjuuaika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Mustaherukka viihtyy lämpimällä, aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla missä on riittävästi kasvutilaa. Tärkeää on pitää kasvualusta tasaisen kosteana säännöllisellä kastelulla. Varsinkin kaksi ensimmäistä vuotta istuttamisen jälkeen sekä kuivina ajanjaksoina riittävä vedensaanti on tärkeää. Peruslannoita kasvualusta ja lisää tämän jälkeen keväällä fosforipitoista marjalannoitetta. Syksyllä on hyvä lannoittaa syyslannoitteella jossa on niukasti typpeä. Herukkapensas leikataan hyvän sadon ja terveen kasvuston takaamiseksi. Paras leikkausajankohta on syksyllä kun lehdet ovat varisseet. Saman vuoden versot tuottavat parhaimman sadon joten on hyvä poistaa kolmasosa oksista vuosittain. Mustaherukka sietää voimakkaampaa leikkausta kuin valkoinen ja punainen viinimarja. Poista lisäksi viisi vuotta vanhemmat, ristikkäiset, sisäänpäin kasvavat ja vahingoittuneet oksat jotta pensas pysyy ilmavana ja ryhdikkäänä. Lannoita ja kastele pensas karsimisen jälkeen.

Istutusohjeet

Viinimarjapensaat istutetaan läpäisevään, ravinteikkaaseen, multavaan ja kosteuden säilyttävään kasvualustaan. Vältä kovin hiekkapitoisia tai savisia maita joita kannattaa parannella mahdollisuuksien mukaan. Peruslannoita kasvualusta ennen istuttamista tai käytä ravinteikasta puutarhamultaa. Viinimarjapensaita voidaan istuttaa sekä keväällä että syksyllä, avomaalle ja ruukkuun. Ruukkuun istutettaessa on tärkeää valita pohjareiällinen ruukku. Istutuskuopan syvyys ja leveys on hyvä olla vähintään 40 cm, mieluiten hiukan enemmän. Anna viinimarjapensaan seistä hetken vedellä täytetyssä ämpärissä ennen istuttamista. Istuta taimi muutama senttimetri syvempään kuin ruukussa ollessaan. Pensaiden taimiväli on noin 150 cm. Kastele istutettu pensas reilusti kauttaaltaan ja typistä oksia tarvittaessa. Peitä mullan pinta kuorikatteella tai soralla jolla torjutaan rikkakasveja ja samalla kosteus säilyy paremmin maassa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 530844
EAN: 7058782413184
Väri: Musta
Leveys: 24 cm
Syvyys: 24 cm
Korkeus: 40 cm
Paino: 1,9 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Saksa
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc