Olea europaea tree high 300 cm

Oliivipuu

Korkeus 300 cm, Harmaa

999 €
Ei sesongissa
Myyntiaika: Tammikuu - Joulukuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Helppohoitoinen
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Lannoitus: Runsas
Oliivipuut luovat oikean välimeren tunnelman! Lehdet ovat nahkeat ja kauniin hopeanharmaat. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa läpäisevässä maassa, kesällä mieluiten ulkona. Anna mullan kuivahtaa runsaiden kastelukertojen välissä.
Oliivipuu on ikivihreä, hitaasti kasvava puu, jolla on kauniit harmaanvihreät, alta hopeanvalkoiset lehdet. Lehdet ovat pitkänomaisia, pyöristettyjä ja nahkaisia. Kasvutapa on tiivis ja leveähkö. Nuorilla puilla on sileä, hoikka runko, kun taas vanhemmilla yksilöillä on usein kierretty, karkea, pullea runko sekä suuri ja leveä latvus. Keväällä ja kesällä oliivipuu voi tehdä pieniä, hopeanvalkoisia kukkia. Nämä muistuttavat pieniä pyöreitä helmiä ennen kukintaa ja antavat heikon, miellyttävän tuoksun kukinnan aikana. Oliivipuu on pölytettävä hedelmien tuottamiseksi. Usein tarvitaan kaksi kasvia, jotka on sijoitettu ulos. Oliivipuut ovat upeita välimerellisellä lasiterassilla, sisäänkäynnin edessä tai sisätiloissa. Hankalinta oliivipuussa on sen varastointi talvella. Koska oliivipuu on ikivihreä, se vaatii talvilevon viileässä mutta valoisassa paikassa. Jos oliivipuu on liian lämpimässä, heikossa valossa tai liian kylmässä, se pudottaa lehtensä eikä kuki, pahimmassa tapauksessa se kuolee. Tiesitkö, että oliivin oksa symboloi rauhaa?

Hoito-ohje

Viihtyy lämpimässä ja tuulen suojaamassa paikassa osittain varjossa. Oliivipuuta on kasteltava runsaasti ja säännöllisesti, mutta anna mullan kuivahtaa kastelukertojen välissä. Lisää sitrus- tai välimerenravinteita säännöllisesti jokaisen kastelun yhteydessä tai lisää pitkävaikutteisia ravinteita. Vie oliivipuu kesäksi ulos. Ulkona on mahdollista, että puu pölyttyy ja tuottaa hedelmiä!

Koska oliivipuu on ikivihreä, sen on saatava riittävästi valoa myös talvella. Silloin se ei pudota liikaa lehtiä. Talveta oliivipuu pakkaselta suojattuna, mahdollisimman valoisassa ja viileässä. Ihannelämpötila on 5–10 °C. Puun kukkimiseksi sen on oltava kaksi kuukautta noin 10 °C lämpötilassa. Mitä viileämmässä kasvi seisoo, sitä vähemmän kastelua tarvitaan. Siirrä kasvi keväällä lämpimämpään ja lisää kastelua vähitellen. Oliivipuu kestää olla lämpimämmässä talvella, mutta pudottaa usein paljon lehtiä. Puu voi kuitenkin koristella itsensä keväällä uusilla lehdillä. Oliivipuiden karsinta tehdään keväällä talvilevon jälkeen.

Istutusohjeet

Oliivipuu istutetaan ravinteikkaaseen, kosteutta sitovaan ja hyvin läpäisevään multaan. Plantagenin Premium multa on hyvä valinta. Sekoita mullan joukkoon hiekkaa tai ruukkusoraa jotta kasvualusta säilyy ilmavana. Oliivipuut istutetaan uudelleen kahden tai kolmen vuoden välein. Valitse aina ruukku, joka on suurempi kuin vanha ja mieluiten korkea ja syvä ruukku pikemmin kuin matala ja leveä. Silloin juuret voivat kasvaa syvälle ja antavat puulle vakautta.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 533197
EAN: 7058782469891
Väri: Harmaa
Leveys: 57 cm
Syvyys: 57 cm
Korkeus: 300 cm
Paino: 4,6 kg
Sisäruukun koko Ø: 55 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta