Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Orvokkiamppeli

Korkeus 30 cm, Useita värejä

2699
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Toukokuu
Nouto myymälästä: Porvoo
Saatavana verkkokaupasta
Osta myymälästä: Porvoo
Sievästi kukkiva orvokkiamppeli tuo heti kevään mieleen! Kauniista luonnonmateriaalista valmistettu amppeli korostaa hienosti värikkäitä orvokkeja, jotka ovat myös helppohoitoisia ja kylmänkestäviä.
Talven vaihtumisen kevääksi huomaa monista asioista: aurinko lämmittää yhä enemmän, linnut alkavat laulaa ja parvekkeille ja kuisteille ilmestyy orvokki-istutuksia. Orvokit ovat nimittäin sitkeitä sinnittelijöitä, jotka kestävät pari pakkasastettakin! Ne kukkivat pitkään ja myös toipuvat nopeasti, vaikka pakkanen pääsisi vähän puraisemaan. Nämä herttaiset ja värikkäät orvokit on istutettu luonnonmateriaalista valmistettuun amppelikoriin. Amppelit tuovat parvekkeelle ja terassille ihanaa vehreyttä viemättä kuitenkaan lattiatilaa. Jos amppeleihin yhdistetään lattialle asetettuja suuria ruukkuja, saadaan upean rehevä ja kodikas kokonaisuus! Orvokkiamppeli sopii tuomaan kotiin keväistä tunnelmaa tai lahjaksi ystävälle, ja siitä ilahtuvat myös kevään ensimmäiset pölyttäjät.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Toukokuu
Nouto myymälästä: Porvoo
Saatavana verkkokaupasta
Osta myymälästä: Porvoo

Hoito-ohje

Orvokit viihtyvät auringossa tai puolivarjossa. Ne pysyvät pisimpään kauniina kevyessä katveessa, mutta liian varjoinen paikka heikentää kukintaa. Auringon paahteessa kukinta kestää lyhyemmän aikaa, ja taimia on kasteltava useammin. Orvokit eivät kestä liiallista kuivumista, joten niitä on kasteltava säännöllisesti. Pintamulta saa kuitenkin kuivahtaa kastelukertojen välissä. Anna mietoa kastelulannoitetta joka kastelukerralla.

Voit pidentää ja parantaa kukintaa nyppimällä pois kuihtuneet kukat. Kun taimi ei pääse tekemään siemeniä, se jaksaa kasvattaa uusia nuppuja. Orvokit ovat sitkeitä ja kestävät jopa -5 °C:n pakkasta. Kylmä yö saa kukat nuokahtamaan, mutta ne toipuvat nopeasti sään lämmetessä. Kesään mennessä taimien varret ovat yleensä kasvaneet jo pitkiksi. Silloin kasvusto kannattaa leikata matalaksi, jotta orvokki innostuisi kasvattamaan uusia versoja ja nuppuja. Toinen vaihtoehto on istuttaa venähtäneet taimet kukkapenkkiin, jossa ne saattavat ilahduttaa seuraavanakin vuonna. Orvokit leviävät helposti siemenestä.

Istutusohjeet

Istuta orvokintaimet ravinteikkaaseen ja läpäisevään mutta tuoreeseen maahan. Sopivia vaihtoehtoja ovat pitkävaikutteista lannoitetta sisältävä Plantagenin Premium-multa tai kosteutta pidättävä Plantagenin kesäkukkamulta, joka sisältää runsaasti sekä nopea- että pitkävaikutteisia lannoitteita. Jos orvokit istutetaan toiseen astiaan, on tärkeää valita pohjareiällinen ruukku tai astia. Vaikka orvokit pitävät kosteudesta, ne eivät kestä liiallista märkyyttä. Muista aloittaa lannoitus miedolla kastelulannoitteella muutaman viikon kuluttua istutuksesta.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 535020
EAN: 7058782468252
Väri: Useita värejä
Leveys: 24 cm
Syvyys: 24 cm
Korkeus: 30 cm
Paino: 1,2 kg
Sisäruukun koko Ø: 22 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc